Святиня, що символізує зв’язок поколінь, духовно збагачує та єднає українців за багато тисяч кілометрів, це – ВИШИВАНКА (ВІДЕО)

image
19 Травня 2022, 13:30
Поділитися:

Сьогодні, у третій четвер травня, ми традиційно вдягаємо цей вишитий етнічний одяг, щоб цим самим ще раз на весь світ засвідчити свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Лейтенантка Національної гвардії України Марія, яка родом з Бориспільщини розповідає: – «Для мене вишиванка – це одна з тих речей, які знаходяться в крові ще до того, як ти з’явився на світ. Коли на мені національний український одяг, я відчуваю себе частиною чогось більшого, і це заворожує і надихає! Вишиванка, як і інші елементи культури України, пробуджують у мені сильні якості з виключно добрими намірами!».

Вишиванка – це не просто національний одяг. Це – наш оберіг та щит. Бо так само, як колись вишиванки захищали козаків, – нині захищають від ворожих куль сучасних українських воїнів, які стали на захист Батьківщини, відстоюючи її історію, мову, державні кордони!

«В час війни, в час випробовування стійкості та формування національної ідентичності нашого народу дуже важливими, я б сказав ключовими, є речі, які дають свідоме відчуття власної унікальності. Одна із них це вишиванка. Вона на нас, вона біля серця, це те саме неповторне наше. Ми підсвідомо відчуваємо її і у найкритичніші моменти, коли тяжко, вона так само підсвідомо дає нам силу і оберігає. Дає нам нашу унікальну силу, яка і робить українців такими по-справжньому незломними та стійкими у своїй вірі і шляху до перемоги», – поділився своїми думками старший лейтенант Олександр.

З Днем вишиванки гвардійці!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама