Святиня під виглядом фурнітури: столичні митники запобігли спробі пересилання за кордон старовинної ікони

image
27 Лютого 2023, 12:30
Поділитися:

27 лютого 2023 г. 12:26

Київські митники викрили спробу незаконного пересилання старовинної ікони “Богоматір “Тихвинська” у міжнародному поштовому відправленні до США. Відправник задекларував святиню як “фурнітуру” вартістю 1400 гривень.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської митниці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомленням пресслужби, київські митники викрили спробу незаконного пересилання у міжнародному поштовому відправленні старовинної ікони кінця ХІХ – початку ХХ століття – “Богоматір “Тихвинська” знаменитого борисівського іконописного промислу.

“Ікону з ознаками старовини митники виявили під час митного контролю відправлення, яке прямувало з України до США. Відправник з українського міста Покров задекларував святиню як “фурнітуру” вартістю 1400 гривень”, – розповіли у пресслужбі Київської митниці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Експерти з Національного художнього музею України визначили, що виявлена митниками ікона має культурну та історичну цінність.

“Це “Богоматір “Тихвинська”, виготовлена майстрами крупного борисівського іконописного промислу Слобожанщини, який нині вважається історико-культурним явищем. Подібне зображення Богородиці було своєрідною візитівкою української Борисівки (тепер брянська область рф)”, – повідомили у Національному художньому музеї України.

Як наголосили у пресслужбі Київської митниці, предмети, які становлять національне, історичне або культурне надбання українського народу заборонені до пересилання у міжнародних поштових відправленнях.

Тому київська митниця склала протокол про порушення митних правил та вилучила ікону.

Читайте: Гарматні прилади замість будівельних: столичні митники запобігли незаконному експорту з України військових приладів

Фото: пресслужба Київської митниці.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона