Святині гори Афон — у нашому місті

image
27 Грудня 2020, 17:27
Поділитися:

12 грудня з ласки Божої Митрополит Переяславський-Вишневський Олександр (Драбинко) освятив у Вишгороді каплицю на Честь ікони Пресвятої Богородиці Ігуменя Гори Афонської при парафії Святого Пантелеймона Цілителя Православної Церкви України Переяславсько-Вишневської єпархії та Благодійному фонді «Україна Афон» і звершив у ній Божественну Літургію.
Владика Олександр передав від Фонду Пам’яті Блаженнішого Митрополита ВОЛОДИМИРА Чесні Святі і Нетлінні мощі св. Георгія Побідоносця, Св. Рівноапостольного Князя Володимира Великого, св. Серафима Саровського, св. Луки Кримського, св. Пантелеймона Цілителя, св. Агапіта Печерського, св. великомучениці Варвари. Також у храмі перебувають Чудотворні Ікони Пресвятої Богородиці: Всецариця, Троєручниця, Скоропослушниця, Іверська, Пояс Богородиці, Достойна Є, Ігуменя Гори Афонської, які були написані, освячені на Святій Горі Афон і подаровані народу України афонськими ченцями. Ці великі святині побували більш як у п’ятиста храмах і лікарнях України, у національних музеях, а також були представлені в національній бібліотеці імені Вернадського.
Перед усіма іконами Бог зцілив тисячі людей від онкозахворювань, цукрового діабету, алкоголізму, наркоманії, хвороб рук, ніг, очей і суглобів. Допомагав жінкам отримати радість материнства, а також знайти достойного чоловіка. Біля цих ікон моляться за здоров’я, благополуччя та навчання дітей. Святині неодноразово перебували в зоні АТО, де рятували життя нашим воїнам від московського агресора. Всі святині мають оригінальні документи походження (сертифікати, паспорти, свідоцтва).
Запрошуємо вас і ваших близьких для поклоніння і спільної молитви. Щоденно в храмі звучать пісноспіви і акафісти у виконанні Великого хору Ватопедського монастиря Св. Гори Афон.
Місто Вишгород, вул. Шолуденка, 6, праве крило будівлі, тел: 095 11 33 725. 27 грудня о 13:00 відбудеться подячний молебень на завершення 2020 року.
За сприяння у наданні приміщення для богослужінь митрополит Переяславсько-Вишневський Олександр (Драбинко) щиро і молитовно дякує районній владі та Ростиславу Кириченку.
Євген НАВАРА,
Голова Парафіяльної Ради

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород