Свято здоров’я: броварчани об’єдналися задля порятунку онкохворої Карини Личак

image
14 Квітня 2019, 17:01
Поділитися:

Не перший рік наша землячка Карина Личак бореться зі страшною недугою – раком грудей, який останнім часом поширився на мозок. Волонтерам, які влаштували Свято здоров’я для порятунку жінки, вдалося неймовірне: об’єднати зусилля влади міста, підприємців, активістів, творчих особистостей  та просто небайдужих броварчан. А головне  – досягнути мети заходу: зібрати необхідну суму для першого курсу лікування Карини за кордоном.

У суботу, 13 квітня,  біля МКЦ «Прометей» відбулося заздалегідь анонсоване Свято здоров’я. Захід організували  волонтери задля збору коштів на лікування броварчанки, молодої жінки та молодої мами Карини Личак. Жінка 4 роки хворіє на рак грудей (наразі – 3-тя стадія з метастазами в мозок), але завдяки, перш за все, моральній підтримці друзів та небайдужих, продовжує боротьбу за життя.

Величезну підтримку Карині надала місцева активістка і волонтерка Аліна Гордієнко. Про свою мотивацію та історію знайомства з Кариною Аліна розповіла учасникам місцевої конференції надихаючих ідей Led Bro за кілька днів до заходу.

На історію онкохворої молодої жінки Аліна звернула увагу, коли у ФБ побачила допис Карини, в якому та писала: «Це вже все, це – кінець». Але це був не той випадок, коли ти просто перераховуєш  якусь суму і  про це забуваєш, розповідає Аліна, щось у цій історії зачепило за серце. Тож спочатку Аліна почала з мінімальної допомоги: провела конкурси в групі в ФБ, які допомогли зібрати пару тисяч гривень. Потім через ФБ й інші канали цією історією почали цікавитися підприємці, творчі студії та пропонувати свою допомогу. Наступним етапом було долучення до справи підприємства, в якому працює Аліна – служби таксі. Придумали  креативний хід: на замовлення підприємства  кондитерка випікала пряники «таксішки», де вся різниця між собівартістю його випікання та ціною йшла на допомогу Карині. Пряники, які випікала щодня пані Марина, мали неабиякий попит: їх замовляли магазини, кав’ярні, школи, дитячі та футбольні клуби. Завдяки цій акції вдалося назбирати три тисячі доларів.

Не дивлячись на те, що сума була невелика, та вона дала Карині головне – надію на порятунок. І процес пішов. За допомогою вже інших спонсорів та підприємців вдалося назбирати ще сім тисяч доларів, і молода жінка  змогла пройти консультацію в державній клініці Ізраїлю, де їй повідомили: лікування можливе і шанси на одужання хороші.

Не дивлячись на доволі прохолодну погоду, на ярмарку вистачало і продавців, і покупців, і волонтерів. Настрій був чудовий. На початку заходу, який відбувався за участі професійного ведучого, Аліна Гордієнко вийшла до мікрофону з Кариною Личак і коротко розповіла її історію.

Карина Личак (ліворуч) та Аліна Гордієнко

Також Аліна повідомила, що вже найближчої середи починається в Карини перший курс лікування в Ізраїлі, на який потрібно зібрати 109 тис. гривень. 50 тис. уже зібрано, а суму, якої не вистачає, сподіваються зібрати саме на благодійному заході.

Кількість, креативність та різноманіття асортименту виробників хенд-мейду на заході просто вражало. На плакаті  #ВрятуватиКарінуЛичак кількість логотипів підприємств та організацій місцевого і загальнонаціонального рівня, які приєдналися до акції,  приємно радувало.

Багато родин прийшли на захід із дітьми, для яких було організовано майстер-класи. Клініка «Добробут» безкоштовно провела  скринінг на схильність до онкології.

Особливу атмосферу заходу надавала жива музика протягом  кількох годин: митці та аматори грали на інструментах – від фортепіано до акордеонів, співали пісень – від народних до сучасних, були й запальні танці. Багато разів ведучі заходу закликали жінок дбати про своє здоров’я та своєчасно проходити медогляд.

У такій творчій та щирій атмосфері броварчанам, які долучилися до заходу, вдалося не лише гарно провести час, але й допомогти тяжкохворій землячці.  Так, спільними зусиллями вдалося зібрати 46200 грн готівкою та 12000 грн на картку. Власне, стільки і не вистачало Карині, щоб розпочати лікування за кордоном.

Колектив «Трибуни-Броварів» щиро зичить Карині міцного здоров’я та найшвидшого одужання.

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари