Свято тих, кому українці будуть вдячні довіку

image
6 Грудня 2022, 17:05
Поділитися:

Головна  /  Свято тих, кому українці будуть вдячні довіку

|  06. 12. 2022

6 грудня в Україні відзначають День Збройних Сил.

Це свято наших українських героїв, не міфічних, а реальних людей, подвиги яких кожного дня бачить увесь світ.

Українські воїни під час повномасштабного вторгнення Росії, довели, що вільний козацький дух живе у нас і боронити його ми будемо навіть надвеликою ціною.

Ми вклоняємося українським воїнам, кожному захиснику і захисниці за їх важку, але таку важливу  службу. Ми знаємо чого вартує кожен день оборони та відвойовування кожного клаптика нашої Батьківщини від окупантів. Але ми віримо у ваші сили і перемогу.  

Ви наші титани, на плечах яких лежить майбутнє української нації. Увесь світ бачить вашу міць, та відвагу, про ваш подвиг вивчатимуть в історичних книгах. 

Щодня ми вдячні вам за кожен день життя у вільній Україні, а сьогодні, у день вашого професійного свята – вшановуємо особливо.

Отож, 6 грудня у Білоцерківській громаді відбулася низка заходів на честь захисників України, частини яких дислокуються у місті.

На урочистому заході представників підрозділів територіальної оборони привітав начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, наголосивши, що тисячі людей  взяли до рук зброю у перші дні війни і в числі бійців територіальної оборони стали на захист Київщини та України в цілому.

«Дякуємо кожному захиснику за захист нашої держави. Ми робитимемо все можливе, щоб наші захисники були максимально ефективними і наше завдання це організувати. У бюджеті області і в наступному році будуть передбачені кошти для підтримки підрозділів територіальної оборони, забезпечення їх одягом, автомобілями, іншими необхідними засобами та обладнанням.

Також маємо пам’ятати воїнів, які загинули та всіляко підтримувати їхні родини. Вороги неодмінно понесуть за це відповідальність. Пишаюся, що разом з вами проходжу цей шлях.  Ви робите все, щоб наші діти жили у вільній країні, тому ми непереможні. І весь світ це бачить», – зазначив Олексій Кулеба та подарував підрозділу цінні подарунки.

Міський голова Геннадій Дикий  на урочистому заході привітав військовослужбовців: «Ви сміливі воїни, адже не вагаючись взяли до рук зброю і у перші дні війни, коли співвідношення наших оборонців з ворогом були 1 до 13 – вистояли і захистили серце України – Київ, і разом з ним всю державу. Висловлюю щиру вдячність за вашу неймовірну звитягу. Біла Церква готова завжди підставити вам плече підтримки і допомагати, аби ви могли впевнено захищати нашу країну. Слава Україні! Слава Збройним Силам України!»

Слова щирої подяки та віри у перемогу прозвучали від начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк, голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського, який вручив  Почесні грамоти Білоцерківської районної ради.

Привітання прозвучали й від співзасновника компанії «Нова Пошта» Вячеслава Климова, який подарував підрозділу квадрокоптер.

 Настоятель храму святого праведного Петра Калнишевського Віталій Стефаник привітав воїнів із Днем Збройних сил України та з благословення  митрополита Київського і всієї України Епіфанія вручив медалі «Хрест Свободи».

Командир частини Сил ТрО ЗСУ полковник Олександр Коваль також привітав присутніх зі святом та вручив ряду з них нагрудні знаки Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест», відзнаки 114-ої окремої бригади територіальної оборони, грамоти та подяки. 

Також Геннадій Анатолійович завітав до Білоцерківського військового госпіталю, де від імені всієї Білоцерківської громади висловив слова щирої подяки кожному військовослужбовцю медичної служби, який рятує життя  та здоров’я наших захисників. Відмітив, що зараз, у  час повномасштабної війни медики зіштовхуються з неймовірними випробуваннями та труднощами, але все долають й надають висококваліфіковану допомогу.

Керівник шпиталю полковник медичної служби Андрій Галушка був відзначений нагрудним знаком «За заслуги перед містом», ряду військовослужбовців установи були вручені нагрудні знаки «Відзнака міського голови»,  грамоти і подяки від кервництва шпиталю.

Щирими словами подяки привітала медиків шпиталю меценат та підприємець Олена Дика, побажала їм витримки та наснаги  і вручила колективу подарунки.

Вітання цього дня отримав ще один з підрозділів Збройних Сил України – 132-й окремий батальйон територіальної оборони, який дислокується у Білій Церкві.

Міський голова Геннадій Дикий подякував бійцям за сміливість та відвагу під час захисту нашої держави: «Не зважаючи на те, що у мирному житті ви майже всі  маєте цивільні професії, при першій загрозі суверенітету України – стали на захист Батьківщини. Наразі наша армія – є найсильнішою у світі й саме ви демонструєте всьому світові міць і силу українського характеру. Ми ніколи не забудемо тих, хто ціною власного життя зберіг нашу державність та робитимемо все від нас залежне для вашої підтримки».

Грамоти Білоцерківської міської ради були вручені деяким військовослужбовцям.

Вітання на адресу захисників прозвучали від начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк, настоятеля храму Покрови Божої Матері Православної Церкви України, протоієрея Миколи Гопайнича.

Згідно із наказами командир окремого батальйону територіальної оборони Валерій Римарчук за сумлінне виконання службових обов’язків нагородив відзнаками, грамотами і подяками.

На кожному із заходів хвилиною мовчання були вшановані загиблі захисники.

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт