Суворий карантин: послуги таксі в столиці зросли. А в Броварах? | Трибуна

image
5 Квітня 2021, 13:26
Поділитися:

Сьогодні в Києві та Броварах розпочали діяти суворі карантинні обмеження. Проте рух громадського транспорту не призупинено – він працює в рамках обмежень «червоної» зони: в автобусах дозволено перебувати 50 % пасажирів від числа сидячих місць. А ось у метро без перепусток уже не впускають. Щоб вчасно потрапити на роботу чи в термінових справах, люди змушені користуватися послугами служби таксі. Таксисти скористалися «навалом» людей і підняли в столиці ціни на свої послуги вдвічі і навіть утричі. Яка ситуація Броварах – дізнавалися журналісти «Трибуни-Броварів».

Таксі в Києві

Дані сервісів для оренди таксі Uklon, Bolt і Uber свідчать, що ціни помітно зросли через підвищений попит. Наприклад, поїздка від метро «Почайна» до Майдану Незалежності обійдеться не менше ніж у 200 грн, із Позняків до Контрактової площі – у понад 400 грн, а від станції метро «Васильківська» до «Золотих воріт» — від 250 грн. При цьому викликати таксі зараз складно, оскільки машин бракує. Про це повідомляє НВ.

У соцмережах також скаржаться на підвищення цін столичних таксі.

Таксі в Броварах

Як повідомили «Трибуні-Броварів» більшість найпопулярніших служб таксі в Броварах, в умовах суворих карантинних  обмежень вартість поїздок вони не збільшували. Останнє подорожчання на близько 5 грн відбулося пару тижнів тому, але це пов’язане з підвищенням мінімальної заробітної плати та зростанням цін на паливно-мастильні матеріали.



Скільки ж коштує 5 квітня послуга таксі в Броварах? До прикладу, маршрут «бульв. Незалежності, 10-Б – вул. Ярослава Мудрого, 90» обійдеться в:

Цар-таксі – 50 грн;
Народне – 50 грн;
Автограф (6-59-44) – 55 грн;
Десятка – 48 грн (орієнтовно за таксометром);
Bolt – 44 грн (орієнтовно за таксометром);
Uber – 64 грн (орієнтовно за таксометром);
Таксі 313 – 55 грн (орієнтовно за таксометром);
Мілано – 60 грн (орієнтовно за таксометром).

Як повідомили представники вище згаданих служб таксі, катастрофічної навантаженості з вчасного виклику їх автомобілів наразі немає. Можливо це пов’язано з меншими обмеженнями в роботі громадського транспорту в нашому місті, порівняно з жорсткими обмеженнями, які діють у столиці.

ФОТО – Дмитро Карпій

Читайте також:

Вільний графік руху маршруток і години обслуговування для пенсіонерів – «карантинні» рішення області
Із 5 квітня пасажирів маршруток не пустять до Києва без спецперепустки: як отримати
COVID-19: із 5-го квітня в Броварах запроваджують суворіші обмеження. ПЕРЕЛІК
Із 5-го квітня в Броварах закриваються дитячі садки, учні шкіл – на «дистанційці»

Джерело: Трибуна – Бровари