Супрун та Жадан розпочали кампанію проти дифтерії та правця

image
29 Липня 2019, 17:13
Поділитися:

Українці не поспішають робити щеплення від дифтерії та правця. Вакциновані лише 70% дітей, дорослих — ще менше. Саме тому в.о. обов`язків Міністра охорони здоров`я Уляна Супрун та письменник Сергій Жадан запускають інформаційну кампанію по всій країні з закликом пройти вакцинацію проти цих 2 хвороб.

Сьогодні ревакцинувалася проти дифтерії та правця у своєї сімейної лікарки. До мене приєдналися Сергій Жадан та директор Центр громадського здоров’я України Володимир Курпіта. Зараз ми розпочинаємо інформаційну кампанію по всій країні. Тож прохання — говоріть про це, допомагайте нам та українцям вберегтися від небезпечних захворювань. Така співпраця щоразу дає результат, — зазначає пані Супрун. 

Щеплення від дифтерії мають отримувати всі — і діти, і дорослі протягом усього життя, кожні 10 років.

  • Дітям роблять щеплення вакциною АКДП у 2, 4 та 6 місяців. У 18 місяців проводиться ревакцинація, згодом ревакцинацію проводять у 6 років вакциною АДП, наступну у 16 років — АДП-М.
  • Далі необхідно вакцинуватися повторно кожні 10 років. Тобто якщо останнє щеплення проти дифтерії отримано в 16 років, наступне потрібно зробити у 26. І так далі кожні десять років.
  • Якщо ви вже дорослі, але не були раніше вакциновані або у вас немає записів про відповідні щеплення — для захисту від дифтерії та правця необхідна триразова вакцинація АДП-М. Між першим і другим щепленнями інтервал має бути не менше 30 днів та шість місяців між другим і третім щепленнями.

Наразі в усіх областях України є якісна та безпечна вакцина у достатній кількості — понад 2 мільйони доз вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку та правця. Це більше ніж 100% від потреби. Зробити щеплення усі можуть безоплатно у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ