Супрун розповіла про гарячу лінію з кризових питань

image
23 Липня 2019, 08:14
Поділитися:

Україна – одна з небагатьох країн Європи із найвищим показником самогубств. Щоб знизити їх кількість запроваджується цілодобова «гаряча лінія» психологічної допомоги Lifeline Ukraine.

Про це повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Статистика самогубств в Україні є дуже тривожною: маємо одні з найвищих показників у Європі. Україна також входить у 25 країн світу з найбільшою кількістю суїцидів. Під час війни ситуація погіршилась, чимало людей перебувають у стані постійного емоційного напруження, – написала Уляна Супрун.

Тому Міністерство охорони здоров’я підтримало створення національної телефонної лінії психологічної допомоги Lifeline Ukraine. Вона працюватиме цілодобово 7 днів на тиждень. Кожен українець у складній ситуації зможе звернутися за психологічною допомогою.

Консультації надаватимуться в умовах довіри, анонімності та емпатії. Особливо важливо, що одна із ключових задач проекту — психологічна допомога ветеранам та запобігання самогубств серед наших захисників. Наприклад, в Австралії «гаряча лінія» Lifeline допомагає рятувати 50 тисяч життів щороку, – розповіла Уляна Супрун.   

Вона впевнена, що робота Lifeline Ukraine також врятує життя багатьом українцям.

Але поки що телефон «гарячої лінії» #7333 не працює.

Уляна Супрун пояснила, що зараз у Lifeline Ukraine триває набір співробітників, які допомагатимуть українцям вийти з кризової психологічної ситуації. За її словами, усі члени команди пройдуть навчання під керівництвом канадських та американських експертів.

Про умови роботи та вимоги до кандидатів можна дізнатися за посиланням.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ