Супрун розповіла, як зміцнити імунітет

image
13 Жовтня 2019, 20:24
Поділитися:

В холодну пору року організм отримує меншу кількість вітамінів, а отже існує великий ризик захворіти на застуду чи грип. Про те, як вберегти своє здоров’я і зміцнити імунітет восени, розповіла Уляна Супрун у мережі Facebook

Чарівної пігулки для захисту від хвороб не існує, а отже над імунітетом доведеться працювати. Але рецепт насправді нескладний, головне — регулярність -зазначає Супрун. 

Збалансоване харчування 

Для повноцінної роботи організму та імунної системи потрібні жири, білки, вуглеводи, харчові волокна (клітковина) і рідина. Їжа має бути збалансованою та різноманітною — тобто необхідно споживати всі доступні продукти. Половину раціону мають становити овочі та фрукти, решту — цільнозернові злаки, нежирне м’ясо, бобові, та горіхи і насіння. 

Фізична активність 

Для міцного імунітету, спорт є необхідним. Альтернативою тренуванням можуть бути тривалі піші прогулянки. Крім того, вони покращують роботу мозку, серцево-судинної системи, зменшують стрес та налагоджують сон. Намагайтеся навіть у холодну пору року ловити сонячне світло і проводити цей час надворі. Важливо також регулярно провітрювати робоче та житлове приміщення. 

Сон 

Дбайте про достатню кількість годин сну. Вночі вам має бути тепло, але не забувайте провітрювати спальню. Вдягайтеся за погодою, але не перебирайте з одягом. Якщо ви все ж захворіли, не варто бігти в офіс. Колеги будуть вдячні. 

Щеплення  

Робіть щеплення, зокрема і від грипу. Це єдина “чарівна пігулка”, яка може захистити від грипу та вірусних захворювань у холодну пору року. 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ