Сухопутні війська: Підготовка мобілізованих може займати більше трьох місяців

image
19 Грудня 2022, 16:25
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 16:23

Підготовка мобілізованих у Збройних Силах України (ЗСУ) ділиться на індивідуальну та колективну й може зайняти від двох-трьох місяців і навіть більше.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення “Інтерфакс-Україна”, що посилається на начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Громадян, які раніше не проходили військову службу, в обов’язковому порядку відправляють на підготовку до навчальних центрів.

Це мінімум місяць, якщо складніша спеціальність, то додаємо щонайменше два тижні, а то й місяць, а то й 2,5 місяці.

Це індивідуальна підготовка”, – цитує Горбача інформагентство.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім цього, як наголосив Горбач, відбувається колективна підготовка: “Тобто коли військовослужбовець потрапить до підрозділу, і цей підрозділ готується до залучення до зони бойових дій. З цим підрозділом також проводять заняття на полігонах та інших ділянках місцевості”.

У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ зазначили, що загалом така підготовка може зайняти від двох-трьох місяців і навіть більше.

Як інформувалаKВ, під час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих безпілотних літальних апаратів (БПЛА), з яких 18 було знищено. Проте уламками дронів було пошкоджено проїжджу частину у Солом’янському районі, а також вікна багатоповерхівки у Шевченківському районі.итайте: Цієї ночі українські військові знищили 30 ворожих дронів-камікадзе

Фото: ілюстративне, “Армія Inform”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона