Судитимуть російського десантника, який розстріляв сімʼю з малолітніми дітьми в Бучі

Судитимуть російського десантника, який розстріляв сімʼю з малолітніми дітьми в Бучі
24 Липня 2024, 17:24
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Слідчі Нацполіції скерували до суду обвинувальний акт щодо російського десантника, який розстріляв сімʼю з малолітніми дітьми в Бучі. Про це повідомили у Національній поліції України.

«В перші дні тимчасової окупації Київщини подружжя з дітьми чотирьох і девʼяти років та їхні сусіди намагалися залишити місто двома автівками. Від‘їхавши декілька кварталів від своїх домівок, вони побачили місце дислокації російських військових та зупинили свої авто на узбіччі за сто метрів від них», — розповіли у поліції.

Експертиза встановила: росіяни добре бачили, що перед ними два цивільні автомобілі білого кольору без будь-яких маркувань, тонування чи позначок, в яких цивільні особи, однак, не зважаючи на це, одна з бойових машин десанту відкрила по них вогонь на ураження.

Photo 2024 07 24 15 42 03

Внаслідок обстрілу загинули двоє дітей та їхня матір, батько був важко поранений і втратив ногу. В машині сусідів, яка їхала позаду, загинув ще один чоловік.

Photo 2024 07 24 15 42 04

«Слідчі Нацполіції встановили всіх членів екіпажу російської бойової машини, що розстріляла цивільних. Це військовослужбовці гвардійського десантно-штурмового червоноправопорного полку ордена кутузова рф. Встановлений і безпосередній вбивця — 24-річний навідник-оператор з іркутської області — саме він виконував вогневу підтримку особового складу цього екіпажу російських військових, — додали поліцейські.

У травні 2023 слідчі Нацполіції повідомили йому про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У липні 2024 обвинувальний акт скерували до суду. Фігуранту загрожує до пʼятнадцяти років позбавлення волі або довічне увʼязнення.



Джерело: ITV