Судитимуть голову та члена Ірпінської МСЕК — ITV

Судитимуть голову та члена Ірпінської МСЕК — ITV
17 Травня 2024, 20:04
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови та члена Ірпінської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії. Про це повідомили у телеграм-каналі Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

«Їм інкриміновано складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, сприяння вчиненню незаконного переправлення осіб через державний кордон України та пособництво в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 2  ст. 28 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України)», -повідомили у прокуратурі.

Як вже повідомлялося, обвинувачені, діючи за попередньо змовою, будучи службовими особами, складали та видавали завідомо неправдиві офіційні документи — акт огляду медико-експертною комісією та довідку до даного акту, які стали підставою для оформлення ряду цивільних осіб ІІІ групи інвалідності.

«Вказаними діями сприяли останнім, у незаконному перетині через державний кордон України, та ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, оскільки військовозобов’язані були зняті з військового обліку», — додали у прокуратурі.



Джерело: ITV