Судові повістки українці отримуватимуть у Viber

image
7 Лютого 2023, 05:04
Поділитися:

Державна судова адміністрація запроваджує сервіс надсилання судових повісток через електронні месенджери. У першу чергу розробляється система оповіщення через Viber. Про це повідомив заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький.

В Україні належним способом вручення судового рішення вважалося лише його надсилання рекомендованим листом або через Електронний кабінет, який функціонує як модуль ЄСІТС.

Іноді важко отримати підтвердження отримання такої повістки через недоліки системи. Як повідомив заступник голови ДСА Сергій Чорнуцький, за новим наказом ДСА № 28 від 23 січня 2023 року, судові повістки, повідомлення та виклики тепер надходитимуть і на електронні месенджери.

«Сервіс забезпечуватиме економію коштів судів у сумі більше 6 млн грн на рік, оскільки вартість однієї надісланої судової повістки за допомогою месенджеру (Viber) втричі дешевша за вартість однієї надісланої судової повістки у вигляді SMS-повідомлення», – підкреслив Сергій Чорнуцький.

Державне підприємство “Інформаційні судові системи” отримало замовлення на розробку сервісу автоматичного надсилання судами повісток на один із найпоширеніших месенджерів, які розглядалися – Viber. Незважаючи на те, що наказ ухвалено 23 січня, підприємство вже завершує розробку. Впровадити повістки через Viber заплановано не пізніше 10-го лютого.

ФОТО – Людина і закон

Читайте також:

Форуми і месенджери Київщини масово заполонили ворожі агенти. Як протидіяти

Укрзалізниця продає квитки з кешбеком 10% ще через два месенджери

Придбати квитки на потяги тепер можна через чат-боти у месенджерах. ВІДЕО

Facebook розробив месенджер для дітей до 13 років

Читати далі: Судові повістки українці отримуватимуть у Viber , автор Андрій Захарченко

Джерело: Трибуна – Бровари