Суддю Тандира, який на смерть збив нацгвардійця на блокпосту, залишили під вартою до 9 вересня

image
18 Серпня 2023, 16:04
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 16:04

Печерський районний суд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Суддю Олексія Тандира залишили під вартою без застави до 9 вересня 2023 року.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 09 вересня 2023 року”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що на цей час, відповідно до вимог ст. 290 КПК України, стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Читайте: ДБР завершило розслідування у справі судді Тандира, який на смерть збив нацгвардійця на блокпосту в Києві

Нагадаємо, 25 травня 2023 року голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.

Читайте: Голова Макарівського райсуду Тандир на смерть збив бійця Нацгвардії на блокпосту у столиці

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння, але відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння. Тандир посилався начебто на “проблеми зі здоров’ям”.

Читайте: Резонансна ДТП з суддею: Тандир відмовився проходити огляд на алкоголь, у загиблого нацгвардійця двоє дітей та батько на фронті

Як інформувала KВ, рішенням суду аналізи у підозрюваного взяли примусово. Висновками судових експертиз було підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз.

Читайте: Суддя Тандир на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’янінні – висновок експертизи

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона