Суддю Броварського міськрайонного суду викрили на хабарі у 4 тисячі доларів

image
27 Вересня 2023, 18:17
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 18:04

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) за оперативного супроводу Служби безпеки України (СБУ) викрили суддю Броварського міськрайонного суду на хабарі. Неправомірну вигоду суддя бажав отримати за ухвалення рішення про стягнення боргу на користь позивача. Затримали хабарника при передачі йому другої частини коштів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та інформації СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“27 вересня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру судді Броварського міськрайонного суду Київської області, якого викрили на одержанні 4 тис. доларів неправомірної вигоди. Правова кваліфікація злочину – ч. 3 ст. 368 КК України”, – йдеться в повідомленні САП.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що кошти суддя отримав від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення про стягнення боргу на користь позивача. Раніше суддя отримав частину неправомірної вигоди у сумі 1 тис. доларів за прийняття рішення про витребування доказів у цій справі.

26 вересня у рамках спільної операції детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП та за оперативного супроводу СБУ викрили указаного суддю на одержанні другої частини неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. доларів.

Як зазначили в СБУ, під час обшуків у чоловіка було вилучено розфасовані в різні конверти 15 600 доларів.

Тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Як повідомляє Центр протидії корупції, йдеться про суддю Володимира Сердинського.

Нагадаємо, у травні 2023 року САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара в розмірі близько 3 мільйони доларів. Рішенням суду Князєв перебуватиме під вартою до 16 жовтня 2023 року. Також суд встановив альтернативу з можливістю внесення 55 млн гривень застави.

Читайте: ВАКС продовжив термін тримання під вартою ексголови Верховного Суду Князєва до 16 жовтня

Фото: САП, СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона