Суддя Тандир на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’янінні – висновок експертизи

image
11 Липня 2023, 12:53
Поділитися:

11 липня 2023 г. 12:46

Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя, який на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії України, перебував на момент ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Державного бюро розслідувань.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли у ДБР, після того як трапилась смертельна ДТП, суддя, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, вживав заходів щодо приховування слідів алкогольного сп’яніння та унеможливлення встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах.

Проте, завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що суддя в момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння. Також згідно з результатами іншої експертизи встановлено, що суддя їхав за кермом автомобіля на момент ДТП зі швидкістю 100 км/годину.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть бійця Національної гвардії України на блокпосту в столиці. Після трагічної події суддя відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння, посилаючись начебто на “проблеми зі здоров’ям”.

Читайте: Резонансна ДТП з суддею: Тандир відмовився проходити огляд на алкоголь, у загиблого нацгвардійця троє дітей та батько на фронті

Пізніше суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді.

Згодом голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру було повідомлено про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Також до Вищої ради правосуддя (ВРП) було скеровано подання про надання згоди на утримання судді під вартою.

Читайте: Смертельна ДТП на блокпосту в Києві: суддю Тандира взяли під варту без права застави

2 червня 2023 року Вища рада правосуддя (ВРП) відсторонила суддю Олексія Тандира від здійснення правосуддя.

Читайте: Суд залишив під вартою макарівського суддю, що напідпитку за кермом насмерть збив на блокпосту нацгвардійця

Фото: ДБР.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона