Суд зупинив перехід військових на харчування за стандартами НАТО

image
30 Липня 2019, 15:28
Поділитися:

Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію наказу Міністерства оборони України “Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України на систему продовольчого забезпечення по застосуванню каталогу продуктів харчування в 2019 році”, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Реалізація зазначеної постанови ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців Збройних Сил України, яка була розроблена відповідно до стандартів НАТО та передових країн світу, а також спрямована на якісне продовольче забезпечення українських військовослужбовців”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

У міністерстві планують оскаржити рішення суду.

Збройні Сили України почали інтенсивний перехід на нову систему харчування по каталогу в 2018 році, що дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць та значно поліпшити рівень і якість харчування військовослужбовців.

Станом на липень 2019 року 50% військовослужбовців ЗСУ перейшли на нову систему харчування по каталогу. Планується до кінця 2019 року перевести 100% особового складу.

У визначенні, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень 19 липня, сказано, що Окружний адмінсуд Києва призупинив дію наказу Міноборони в рамках забезпечення судового позову, який проти відомства подав підприємець. Позивач вимагає визнати незаконним наказ Міноборони про перехід на систему харчування за каталогом. Його ім’я в визначенні не вказано.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!

Джерело: Новости Білої Церкви