Суд зобовʼязав поліцію відкрити кримінальне провадження через вислови ведучої в ефірі 5 каналу про причастя

image
10 Травня 2023, 14:44
Поділитися:

10 травня 2023 г. 14:02

Подільський районний суд Києва зобовʼязав поліцію відкрити кримінальне провадження з приводу розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, яке відбулось 8 квітня 2023 року у випуску програми під назвою “Рандеву з Яніною Соколовою”.

Про це, як стало відомо KВ, повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що під час програми ведуча у присутності священника ПЦУ вжила богохульні та образливі терміни щодо Святого Причастя, яке є одним з найважливіших Таїнств християн.

“Телеведуча вдалася до назви Тіла і Крові Христових висловом, цитування якого з етичних переконань неможливо відтворити. Цим вона вчинила образу не лише почуттів вірян УПЦ, а й усіх християн, для яких Євхаристія визнається як одне з головних таїнств, заради якого звершується Літургія. Саме Євхаристія є головною метою молитовного зібрання віруючих в храмі. А також надавала вкрай негативних характеристик та висловлювань на адресу УПЦ та її вірян, називали УПЦ “московською”, обговорювали необхідність та строки її повного знищення. Висловлювання ж вірян, спрямовані на захист Церкви, були названі “шаленою єрессю”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У зв’язку з цим Українська Православна Церква звернулася до Національної поліції щодо вчинення кримінального правопорушення представниками ТОВ “5 КАНАЛ ТВ”, пов’язаного з розпалюванням релігійної ворожнечі і ненависті та образою почуттів громадян України щодо їх релігійних переконань.

Як писалаKВ, комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”повернулау користування держави було повернуто третину від усієї кількості майна, що перебували в безоплатному користуванні УПЦ.

Читайте:Київрада розірве всю оренду землі зУПЦпісля законодавчої заборони релігійної організації, – секретар КМР Бондаренко

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона