Суд залишив у держвласності майно університету імені Карпенка-Карого

image
6 Вересня 2023, 13:25
Поділитися:

6 вересня 2023 г. 13:24

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду поставив крапку у справі щодо можливого рейдерського захоплення майна Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв. Ухвалено остаточне рішення на користь держави, договір про інвестування реконструкцій території з перебаченою забудувою житлом та офісами визнано недійсним.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні агентства “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За результатами розгляду касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства “Зодча Діадема” на постанову Північного апеляційного господарського суду від 10.04.2023 у справі №910/8641/21 залишено без задоволення, а рішення суду апеляційної інстанції, яке було ухвалено на користь держави, – без змін”, – цитує видання повідомлення пресслужби Мінкультури.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що цим рішенням договір про інвестування реконструкцій Української студії хронікально-документальних фільмів із надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництва житлового комплексу визнано недійсним.

Нагадаємо, 6 березня 2023 року Апеляційний суд почав розгляд справи щодо відчуження земельної ділянки в університету на якій під приводом реконструкції старих споруд мали намір побудувати житловий комплекс.

Читайте: Ситуацію з відчуженням землі в університету Карпенка- Карого розгляне суд

Як інформувала KВ, вже у квітні Північний апеляційний господарський суд повернув державне нерухоме майно та земельну ділянку на вул. Євгена Коновальця, 18 законним користувачам – Київському національному університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та Українській студії хронікально-документальних фільмів (ДП “Укркінохроніка”).

Читайте: Суд повернув університету театру та кіно землю, на якій офшорні ділки хотіли звести ЖК

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона