Суд залишив під вартою макарівського суддю, що напідпитку за кермом насмерть збив на блокпосту нацгвардійця

image
19 Червня 2023, 17:49
Поділитися:

19 червня 2023 г. 17:44

Київський апеляційний суд підтримав позицію Київської міської прокуратури та залишив в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць. Раніше Вища рада правосуддя (ВРП) надала згоду на утримання судді під вартою та відсторонила його від здійснення правосуддя.

Про цеKВ довідалась з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Суд апеляційної інстанції “у повному обсязі відмовив стороні захисту у задоволенні апеляційної скарги на обраний підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – сказано в повідомленні.

Раніше ВРП надала згоду на утримання судді під вартою та відсторонила його від здійснення правосуддя.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувалаKВ, у ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть бійця Національної гвардії України на блокпосту в столиці.

За наявною у ЗМІ інформацією, Тандир перебував у стані алкогольного сп’яніння, але від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я він відмовився.

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Читайте: Колеги Макарівського судді, який збив нацгвардійця, заявляють про нульову толерантність до вживання алкоголю за кермом

Фото: Facebook, Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона