Суд задовольнив позов прокуратури про повернення територіальній громаді творчої майстерні в центрі Києва

image
20 Листопада 2023, 14:10
Поділитися:

20 листопада 2023 г. 14:02

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва успішно відстояла свою позицію в суді щодо повернення у столичну комунальну власність творчої майстерні вартістю понад 5 млн гривень по Бехтеревському провулку.

Про цеKВ дізналася з повідомлення Офісу Генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

В релізі сказано, що творча майстерня в історичному центрі міста площею 84,4 кв м належала територіальній громаді міста Києва та надавалась в оренду заслуженому діячу мистецтв України Левченку Олексію Олексійовичу — художникові-постановнику державного підприємства “Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка”.

Після смерті художника у 2020 році приміщення мали бути повернуті територіальній громаді міста Києва. Однак, як з’ясувалося, на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів майстерня перейшла у власність фізичній особі, після чого була подарована іншій особі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Враховуючи це, окружна прокуратура заявила позов про скасування рішень державних реєстраторів, державної реєстрації та визнання недійсним договору дарування вказаних приміщень.

Шевченківський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора, що майно вибуло з власності територіальної громади в обхід встановленої законодавством процедури, та своїм рішенням задовольнив в повному обсязі позовні вимоги окружної прокуратури.

Тим часом за фактом шахрайського заволодіння майном комунальної форми власності триває досудове розслідування.

Читайте: Громаді Києва повернули творчі майстерні у будинку кінця XIX століття на Подолі

Фото: Офіс Генпрокурора

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона