Суд заборонив діяльність “ПСПУ” Наталії Вітренко

image
23 Червня 2022, 13:57
Поділитися:

23 червня 2022 г. 13:45

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність “Прогресивної соціалістичної партії України”. Партію від самого початку очолює Наталія Вітренко (на фото). Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Це вже дванадцята партія, заборонена в судовому порядку.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення руху “Чесно”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Рух “Чесно” принагідно зазначає, що ПСПУ – єдина партія, яка подавала зустрічний позов і затягувала суд, і це не перший раз, коли ця партія намагається боротися у судовому порядку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Таким чином, станом на 23 червня 2022 року ВААС заборонив через проросійську діяльність, що становить загрозу Україні, 12 партій: “Опозиційний блок”, “Соціалісти”, “Справедливість та розвиток”, “Наші”, “Держава”, “Блок Володимира Сальдо”, “Соціалістична партія України”, “Партія Шарія”, “Ліва опозиція”, “Союз лівих сил”, “ОПЗЖ”, “ПСПУ”.

Майно партій та їх осередків, згідно з рішеннями суду, передається державі. Але може бути оскаржене у Верховному Суді.

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ухвалила рішення призупинити до рішення суду будь-яку діяльність на території країни низки партій, які мають зв’язки з російською федерацією, у т.ч. “ОПЗЖ”, ще в березні. 14 квітня ц.р. під час закритого пленарного засідання ВР було оголошено рішення про призупинення існування фракції “ОПЗЖ”. Після цього було створено депутатську групу “Платформа за життя та мир” на чолі з Юрієм Бойко – одним зі співголів політради забороненої партії, яка неформально складалася з представників “газовиків” на чолі з Бойко та Сергієм Льовочкіним, з одного боку, та відверто проросійських персонажів під орудою звинуваченого у зраді й затриманого українськими правоохоронцями Віктора Медведчука та Вадима Рабіновича.

Читайте: Суд заборонив парламентську партію “ОПЗЖ”

Фото: Цензор.НЕТ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона