Суд визнав законним виселення монастиря УПЦ МП з Києво-Печерської лаври

image
9 Серпня 2023, 18:30
Поділитися:

9 серпня 2023 г. 18:25

Господарський суд Києва визнав законним розірвання договору безоплатного користування, укладеного між Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (чоловічий монастир) УПЦ МП та Національним заповідником “Києво-Печерська лавра”.

Про цеKВ дізналася з повідомлення Господарського суду міста Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Суд ухвалив рішення про відмову в задоволенні позову Чоловічого монастиря УПЦ МП про визнання недійсним правочину щодо позбавлення його права користування майном.

Дослідивши матеріали справи №910/4552/23 в судовому засіданні 09 серпня 2023 року за результатами слухання по суті, Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про відмову в задоволенні позову у повному обсязі”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувалаKВ, у березні 2023 року Національний заповідник “Києво-Печерська Лавра” попередив релігійну організацію “Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви” про розірвання договору про безоплатне користування монастирем культовими будівлями та іншим майном заповідника, яке є державною власністю.

Тоді було вказано, що монастир має звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври до 29 березня 2023 року.

Монастир, що підпорядкований Українській Православній Церкві (яка до травня минулого року асоціювала себе з московським патріархатом, а потім заявила про розірвання зв’язків з мп), з цим не погодився і, окрім протестів у вигляді молитовних стоянь на території Лаври, подався з позовом до суду – про неприпустимість розірвання договору оренди в односторонньому порядку.

Очільником згаданого чоловічого монастиря є митрополит Павло, якого звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Читайте: Павла “Мерседеса” звільнили з-під варти під заставу у 33 млн гривень

Фото: Господарський суд Києва, Facebook

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона