Суд визнав незаконною забудову земель оборони в одному з центральних районів столиці

image
19 Вересня 2023, 13:46
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 13:45

Північний апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, згідно з яким передбачалась забудова земель оборони площею 19 га вартістю понад 987 млн гривень одного з центральних районів міста Києва.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу Генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Офіс Генерального прокурора у 2022 році звернувся з позовною заявою до господарського суду м. Києва щодо визнання недійсними договорів про будівництво житлового комплексу, укладених одним із підприємств Міністерства оборони України з комерційними товариствами, та відновлення права держави на розпорядження землями оборони”, – розповіли у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що рішенням господарського суду м. Києва було задоволено позов прокурора, оскільки на цих землях розміщено підрозділ військової частини, що в умовах воєнного стану виконує завдання за призначенням.

“У суді прокурори довели, що оскаржуваними договорами передбачалось розпорядження землями оборони та військовим нерухомим майном не за цільовим призначенням у порушення вимог законодавства”, – наголосили в Офісі Генпрокурора.

У пресслужбі додали, що Північний апеляційний господарський суд погодився з висновками господарського суду м. Києва.

Нагадаємо, у лютому 2022 року на сайті Київради з’явилася петиція, в якій столична влада просила уберегти від забудови земельну ділянку у Голосіївському районі. На думку авторів петиції, на цій території необхідно створити парк, якого потребують жителі району, що активно забудовується.

Читайте: Киевляне просят уберечь от застройки участок в Голосеевском районе и создать там парк

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона