Суд скасував реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж берегової лінії парку “Наталка” та Оболонської набережної

image
10 Травня 2023, 12:40
Поділитися:

10 травня 2023 г. 12:24

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконного рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії парку “Наталка” та Оболонської набережної за фізичною та юридичною особами.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють у прокуратурі, раніше у засобах масової інформації широкого розголосу набула ситуація щодо реєстрації майнових прав та права власності на низку гідротехнічних споруд, які розташовані вздовж парку “Наталка”, на півострові “Собаче гирло”, на острові “Оболонський” та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, за фізичною та комерційною особами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У ході виконання конституційних функцій столична прокуратура встановила факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на вказані гідротехнічні споруди, які в силу вимог закону можуть належати виключно територіальній громаді”, – повідомляють в прокуратурі.

У 2022 року прокуратуру пред’явила до суду 7 позовів. Серед них про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування за фізичною та юридичною особами незаконних реєстрацій права власності та майнових прав на гідроспоруду площею понад 4 тис кв м, вартістю 120 млн гривень, що розташована вздовж парку “Наталка” та Оболонської набережної у місті Києві.

Оболонський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора та скасував незаконну реєстрацію прав на зазначену гідроспоруду.

Нагадаємо, Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом столичної прокуратури. Справа стосується усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками, у тому числі землями водного фонду в Оболонському районі столиці. Прокурори наполягають, що товариство використовує ділянки на вул. Прирічній без “правових підстав”.

Читайте: Прокуратура вимагає повернути столичній громаді 5 га землі на березі Дніпра в Оболонському районі

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона