Суд повернув Києву землю на Троєщині, на якій незаконно облаштували стоянку

Суд повернув Києву землю на Троєщині, на якій незаконно облаштували стоянку
1 Червня 2024, 17:25
Поділитися:

За позовом Київської міської прокуратури Господарський суд Києва визнав незаконним та скасував рішення Київської міської ради, на підставі якого ТОВ отримало в оренду земельну ділянку вартістю майже 17 млн гривень без проведення земельних торгів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”.

Київська міська рада поза аукціоном надала в оренду на 15 років земельну ділянку площею майже 0,5 га на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі Києва для розміщення автостоянки.

Надання земельних ділянок для експлуатації та обслуговування об’єктів дорожнього сервісу, до яких, зокрема, відносяться автостоянки, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону, – зазначають у Київській міській прокуратурі.

У результаті, рішенням Господарського суду Києва позов прокуратури задоволено в повному обсязі, визнано незаконним рішення Київської міської ради, недійсним договір оренди та повернуто земельну ділянку територіальній громаді міста.

Також ми повідомляли раніше про те, що столичній громаді повернули земельну ділянку водного фонду вартістю понад 28 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua