Суд поновив екс-директора ліцею Ларису Власенко на посаду. Скандал: батьки і вчителі проти її повернення

image
18 Листопада 2019, 16:51
Поділитися:

18 листопада на планову нараду до Бориспільського міського голови прийшли з плакатами протесту батьки і вчителі «Ліцею «Дизайн-освіта ім. П. Чубинського».

Приводом стало рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який 13 листопада задовольнив позовну заяву «Про поновлення на посаді» екс-директора ліцею Лариси Ананіївни Власенко.

Протестувальники кажуть, що категорично виступають проти повернення Власенко і вимагають у представників міської влади вирішити цю ситуацію. І батькам, і педколективу подобається новий директор Надія Олександрівна Семчик, яка вже показала себе як креативний, сучасний, талановитий педагог і організатор. Вчителі ліцею також просять міську владу надати юридичну підтримку у захисті своїх прав, адже, за їхніми словами, бояться помсти з боку Власенко.

Батьки рішуче налаштовані не допустити зміни керівництва ліцею. Вони заявили, що 19 листопада планують перекривати вул. Київський Шлях, якщо Лариса Власенко знову стане директором.

Міський голова Анатолій Федорчук зазначив, що рішення суду потрібно виконувати. Звільнити Власенко за нинішнім умовами Трудового кодексу неможливо, адже екс-директор працює не за контрактом. При цьому Федорчук наголосив на моральній стороні інциденту.

«Не розумію, навіщо так триматися за посаду, адже ми тимчасові на цій землі. Педагог повинен дбати перш за все про інтереси дітей. Я не наділений повноваженнями приймати чи звільняти, є управління освіти, яке є лідером цього процесу», — сказав мер.

Представники управління освіти повідомили, що наразі поновлення Власенко не відбулося, адже ще не звільнено теперішнього директора Семчик, яка знаходиться на лікарняному. До суду направили листи з вимогою роз’яснити, яким чином вийти з цієї ситуації, і апеляційну скаргу.

Нагадаємо, директор НВК «Ліцей «Дизайн-освіта ім. П.Чубинського» Лариса Ананіївна Власенко була звільнена з посади у травні 2019 року. На її місце призначили Надію Олександрівну Семчик.

Наталія Долина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама