Суд помилував нардепа Артура Герасимова, який “забув” задекларувати віллу в Іспанії

image
18 Серпня 2023, 12:43
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 11:44

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав винним народного депутата Артура Герасимова (на фото) в недекларуванні майна в декларації за 2020 рік. Суд призначив Герасимову штраф з позбавленням права обіймати певні посади на один рік, але його звільнили від покарання через закінчення строків давності.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби САП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“17 серпня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала народного депутата винним у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік та призначила йому покарання за ч. 1 ст. 366-2 КК України у виді штрафу у розмірі 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. гривень) з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік. У звʼязку із закінченням строків давності особу звільнено від відбування покарання”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В САП повідомляють, що раніше народний обранець не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 252 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1 657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

“Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС”, – додають в САП.

За даними з відкритих джерел, мова йде про народного депутата Артура Герасимова (фракція “Європейська солідарність”).

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчать про незаконне збагачення співголови фракції “Батьківщина” у Київраді Володимира Слончака (на фото).

Читайте: Депутат Київради Слончак отримав 300 тис. доларів сумнівного походження, – НАЗК

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона