Суд по справі мера бучі Анатолія Федорука знову перенесли

image
2 Березня 2020, 13:45
Поділитися:

Дата публикации: 02 марта 2020.

Засідання у справі розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах посадовими особами Бучанської міської ради перенесли на 22 квітня 2020 року, обвинуваченим у цій справі є мер Бучі Анатолій Федорук.

Стало відомо, засідання суду у справі розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах посадовими особами Бучанської міської ради перенесли на 22 квітня 2020 року. Засідання відбудеться о 9.30 у Ірпінському суді, роглядатиме його суддя Валерій Линник. Про ймовірне затягування судового процесу з боку обвинувачених повідомляв раніше громадський діяч Віктор Бархоленко, на цей раз не з’явились декілька захисників.

Прокуратура підозрює Бучанського міського голову Анатолія Федорука, секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему в місті Буча Олександра Дзюблюка та екс-очільника ірпінського відділу земельних ресурсів Миколу Шульгу в перевищенні службових повноважень під час виділення землі в межах бучанського лісу, зокрема й 14 га так званого “Бучанського межигір’я”, оформленого через підставних осіб на діда колишнього нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка.

Відомо, що Обвинувачені вже роками затягують розгляд справи, з різних причин по черзі не з’являючись на судові засідання.

Нагадаємо, що 2016 року Генеральна прокуратура провела серію обшуків у фігурантів антикорупційних розслідувань, зокрема, і у мера Бучі Анатолія Федорука.

Раніше Містоінформ писав, що у Бучі все ж віддали скандальні 5,5 Га лісу в районі міського парку під багатоповерхову забудову, а також про детальний план території у Бучі, який відкриє шлях для скандальної багатоповерхової забудови на місці свердловин питної води та традицію перекриття вулиць міста на користь приватних осіб. Після публікації цих матеріалів, Бучанська міська рада у кооперації з провладними місцевими медіа Олексія Зіневича намагалася дискредитувати Містоінформ назвавши матеріали фейками, але спроба з тріском провалилася.

Також ми писали, що в Бучі десятками років ігнорують проблеми побудови та ремонту доріг, натомість вирішили витратити кошти на парки.

Джерело: МИСТОИНФОРМ