Суд оштрафував компанію “Тайкун” за забруднення атмосферного повітря на Київщині

image
13 Листопада 2023, 20:10
Поділитися:

13 листопада 2023 г. 20:01

Господарський суд міста Києва оштрафував приватне підприємство (ПП) “Тайкун” на майже 300 тис. гривень за викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря на Київщині.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо стягнення коштів з приватного підприємства “Тайкун”, яке здійснювало викиди забруднюючих речовин у с. Бородянка, у Київській області”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що підприємство протягом червня 2019 – березня 2021 року використовувало стаціонарні джерела викидів, на які не мало відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Порушення було виявлено під час проведення перевірки підприємства у 2021 році.

“З початком опалювального сезону наголошуємо суб’єктам щодо необхідності наявності відповідних дозвільних документів на обладнання, яке здійснює викиди в атмосферне повітря”, – додають в екоінспекції.

Сума штрафу склала майже 300 тис. гривень.

Нагадаємо, за 621 днів війни довкіллю Столичного регіону завдано збитків на майже 50 млрд гривень. Найбільше збитків довкіллю розраховано за забруднення атмосферного повітря Києва та області через обстріли нафтобаз, складів та промислових комплексів.

Читайте: За час широкомасштабного вторгнення екологія Столичного округу зазнала збитків на майже 50 млрд гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона