Суд оголосив вирок коригувальнику ракетного обстрілу Києва

image
8 Червня 2022, 17:02
Поділитися:

8 червня 2022 г. 14:00

У Києві чоловіку, який коригував ворожий вогонь по столиці, суд призначив покарання строком у 8 років позбавлення волі. Громадянин України був завербований спецслужбами рф ще у 2014 році.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У Києві до 8 років ув’язнення засуджено російського агента, який коригував ворожі ракетні обстріли по об’єктах енергетики та водопостачання. Зловмисник був затриманий співробітниками СБУ у травні цього року”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У спецслужбі встановили, що він був завербований у 2014 році, отримав паспорт громадянина рф і потім його перевели у “режим очікування”. З початку повномасштабної агресії рф зловмисник приступив до виконання ворожих вказівок.

Також речник СБУ повідомив про нещодавні результати роботи української спецслужби. Так, на Рівненщині контррозвідка СБУ затримала ворожого агента, а в Хмельницькому було затримано “розконсервованого” агента фсб рф. Останній збирав розвіддані для здійснення ракетних ударів по стратегічно важливих об’єктах регіону.

На Дніпропетровщині спецслужба викрила адміністраторку інтернет-спільнот, які виправдовували агресію рф та військові злочини окупантів.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) затримала провідного інженера одного із заводів “Укроборонпрому” за ймовірну причетність до ракетного удару по підприємству. Також затримано ще одного коригувальника вогню по заводам ДК “Укроборонпром”.

Читайте: СБУ ліквідувала на Київщині канал фінансування російської агентури

Фото: ілюстративне, КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона