Суд не дозволив греко-католикам будувати храм у Білій Церкві

image
10 Лютого 2019, 13:24
Поділитися:

У вівторок, 15 січня Київський апеляційний суд підтвердив рішення Білоцерківського міського суду щодо призупинення будівництва храму УГКЦ в Білій Церкві.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив президент Добровольчого руху «ОУН» Микола Коханівський.

Тепер противники будівництва намагаються через суд скасувати рішення Білоцерківської міськради про виділення ділянки для будівництва цього храму.

«Біла Церква – українське місто, у якому хіба що не на кожній вулиці височить православний храм, здогадайтесь, якого патріархату? Правильно – московського (більшість збудовано без будь яких дозволів). І ось стається диво: як наслідок багаторічної боротьби парафіян УГКЦ міська рада приймає рішення виділити землю під будівництво греко-католицького храму парафії Різдва Христового. Але тут же включаються московські попи, звозять тітушок, залякують парафіян, тиснуть на мера міста, мовляв, в тому місці не можа будуватись, хай будують далі… Далі – це майже вже поза межами міста», – пише Микола Коханівський.

За його словами, греко-католиків змушують погодитись на будівництво храму на іншій ділянці. Як відзначає Коханівський, віряни УПЦ (МП) подали позов до Білоцерківського суду щодо призупинення будівництва, і суддя в односторонньому порядку, без представників УГКЦ, яких не повідомили про засідання, задовільнив цей позов.

15 січня 2019 р. Київський апеляційний суд залишив без змін це рішення. 

Джерело: Новости Білої Церкви