Суд над Савченко і Рубаном знову відклали – через хворобу судді. ФОТО, ВІДЕО

image
19 Червня 2019, 13:44
Поділитися:

Сьогодні мало відбутися чергове засідання Броварського міськрайонного суду в справі Надії Савченко і Володимира Рубана. Однак Феміда навіть не відкрила засідання, оголосивши про хворобу однієї із суддів – Тамари Міхієнкової. Розгляд відклали на 2 червня, початок об 11:00.

Ще перед початком засідання стало зрозуміло, що інтерес до розгляду дещо впав. Принаймні цього разу в залі було значно менше журналістів. Менше прийшло і прихильників обвинуваченої Надії Савченко, у залі навіть було де сісти. Утім, на засідання все ж приїхали провідні українські телеканали, а поруч із судом можна було помітити автівку ОБСЄ. Поліції помічено не було.

Автівка ОБСЄ

На засідання прийшли відомі з розгляду 31 травня актори в образі «зеків». До початку засідання Надія Савченко на запитання присутніх встигла оголосити, що виступає проти ринку землі в Україні, а також запитала в журналістів «5 каналу» та «Прямого», чи «тікатимуть вони зі своїх телеканалів, коли Віктор Медведчук викупить їх, як викупив «Zik»».

Актори зайняли місце в ложі суддів, але поступилися місцем на прохання секретарки

Із невеликим запізненням до зали увійшла судова колегія, однак у неповному складі – були присутніми лише голова Олена Кічинська, суддя Василь Батюк і запасна суддя Наталія Петришин. Очільниця колегії повідомила, що розгляд справи по суті ще не розпочато. Окрім того, суддя Тамара Міхієнкова перебуває на післястаціонарному лікуванні.

Відео “Трибуни Броварів” із засідання 19 червня 2019 року

Олена Кічинська зазначила, що Тамара Міхієнкова буде відсутня тимчасово – не більше двох тижнів, тож не вважає за доцільне вводити в справу запасну суддю Наталію Петришин. Засідання завершили так і не відкривши, розгляд справи відклали на 2 червня 11:00.

Нагадаємо, суддя Тамара Міхієнкова стала відомою у 2012 році завдяки участі у справі проти Віталія Запорожця. Згодом суддя виносила обвинувальні вироки проти броварських активістів Сергія Батюка та Володимира Опалька. Події та протести тих часів супроводжувались сутичками з міліцією і затриманнями активістів. Акцію проти самої Тамари Міхієнкової також розігнали.

Фото – Дмитро Карій. Відео – Микола Кожемяко

Джерело: Трибуна Бровари