Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила» знову перенесли: цього разу не з’явився прокурор. Чому? | Трибуна

Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила» знову перенесли: цього разу не з’явився прокурор. Чому? | Трибуна
2 Квітня 2024, 19:20
Поділитися:

2 квітня мало відбутися підготовче судове засідання в справі щодо розтрати головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила» Ольгою Куцюк бюджетних коштів у 2021- 2022 роках та 2023 році в сумі понад 450 тис.грн. Вона звинувачується за ч. 4 ст.191 КК України. Проте судове засідання не відбулося через неявку одного з головних учасників судового процесу – прокурора.

На засідання прибула лише обвинувачена та сторона захисту. Попри очікування, представники потерпілої сторони так і не з’явилися. За словами судді Вадима Червонописького, є клопотання  про проведення засідання без участі їх представника. Проте не з’явився і прокурор – обов’язковий учасник судового процесу, і будь – яких заяв чи клопотань від нього не надходило, зазначив суддя.

Також суддя відразу повідомив, що відбулася заміна складу суду – змінився секретар. А як стало відомо згодом, відбулися зміни і в складі групи прокурорів.

Як повідомили в Броварській окружній прокуратурі, підтримання публічного обвинувачення в даній справі здійснював прокурор Микола Шиленко. Проте наразі його переведено до іншої окружної прокуратури, відтак виникла необхідність змінити групу прокурорів для підтримання публічного обвинувачення у вказаній справі. Також у прокураторі зазначають, що суд та сторони про це завчасно повідомлено. Наразі новий прокурор Новицька Н.В. вивчає матеріали кримінального провадження.

Позаяк прокурор на судове засідання не з’явився, суд відклали до 11:35 15 квітня 2024 р.

Зазначимо, що судове засідання по суті ніяк не може стартувати, позаяк не зберуться всі сторони судового процесу на підготовче судове слухання. Так триває з вересня 2023 р.

Читайте також

Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила»: свідоме затягування захистом судового процесу?
Суд над головною бухгалтеркою броварського дитсадка «Червоні вітрила» ніяк не стартує. Чому?
Суддю з Броварів, якого спіймали на хабарі, Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя. Але на короткий строк
Вища рада правосуддя надала дозвіл на арешт судді з Броварів. ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)
Спіймали «на гарячому»: суддю Броварського міськрайонного суду викрили на корупції

Джерело: Трибуна – Бровари