Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила»: підсудна не визнає вини щодо розтрати понад 556 тис. грн бюджетних коштів | Трибуна

image
24 Квітня 2024, 19:45
Поділитися:

23 квітня відбулося перше судове засідання по суті в справі щодо розтрати головною бухгалтеркою броварського дитсадка «Червоні вітрила» Ольгою Куцюк бюджетних коштів у 2021-2022 роках та 2023 році в загальній сумі понад 556 тис.грн. Вона звинувачується за ч. 4 ст.191 КК України.

На судовому засіданні були присутні всі головні сторони судового процесу: обвинувачена Ольга Куцюк та її адвокат Дибко, а також нова прокурор Наталія Новицька. Проте не було представників потерпілої сторони – дитсадка «Червоні вітрила» – із закладу дошкільної освіти раніше подали відповідне клопотання проводити розгляд справи без них. Присутні на засіданні екс-директорка дитсадка Любов Корякіна, при якій і відбувалася розтрата вище вказаних коштів, та працівниця дитсадка Лариса Миколаївна, вказали себе як «вільні слухачі», позаяк не мали довіреності бути представниками потерпілої юридичної особи.

Судовий розгляд справи розпочався із зачитування (формулювання) прокурором Наталією Новицькою обвинувачення по об’єднаних двох кримінальних провадженнях, що розмістилися загалом на 64 сторінках обвинувальних актів ( 48 та, відповідно, 16). Загалом у першому обвинувальному акті було 46 епізодів, а в другому – 3 епізоди.

В обвинуваченні прослідковувалось поступове збільшення Ольгою Куцюк безпідставного зарахування собі зарплати. Так, зловживаючи своїм службовим становищем, обвинувачена Куцюк розпочала вносити неправдиві відомості і зарахувала собі на картку більшу зарплату: розпочала з 398 грн, а останні зафіксовані факти безпідставного зарахування сягнули 53 тис.грн.

Відтак протягом 2021-2022 р. через незаконні дії Ольга Куцюк дитсадку «Червоні вітрила» спричинено збитків на суму 458 тис.131,48 грн. Загальні збитки закладу освіти в 2023 р. головна бухгалтерка завдала на суму 98 тис. 506, 51 грн. Більшу частину своєї злочинної діяльності підсудна проводила в умовах воєнного стану – в 2022-му та 2023 роках.

Після фактичного викриття Ольги Куцюк у злочинних діях, із неї стягнено 1 900 грн, 508 грн та 9 тис. 770 грн.

Суд над бухгалтеркою дитсадка Проте обвинувачена Ольга Куцюк НЕ ВИЗНАЛА своєї вини в розтраті бюджетних коштів. АЛЕ водночас цивільний позов про стягнення коштів визнала «частково» і зазначила, що вже почала гроші виплачувати.

Власне на розбіжностях у свідченнях підсудної – НЕ визнанні вини і ЧАСТКОВОМУ визнанні цивільного позову щодо повернення коштів, вказав суддя Вадим Червонописький. Тож враховуючи таку ситуацію, порядок розгляду даного кримінального провадження суд затвердив таким:

дослідити письмові докази;
допитати свідків;
допитати представників потерпілої сторони;
допитати обвинувачену;
стадія судових дебатів.

На наступне судове засідання, яке призначено на 25 квітня 14:00, прокурор має підготувати письмові докази обвинувачення.

Читайте також

Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила»: свідоме затягування захистом судового процесу?
Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила» знову перенесли: цього разу не з’явився прокурор. Чому?
Суд над головною бухгалтеркою броварського дитсадка «Червоні вітрила» ніяк не стартує. Чому?
Суддю з Броварів, якого спіймали на хабарі, Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя. Але на короткий строк
Вища рада правосуддя надала дозвіл на арешт судді з Броварів. ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)
Спіймали «на гарячому»: суддю Броварського міськрайонного суду викрили на корупції

Джерело: Трибуна – Бровари