Суд Нью-Йорка звинувачує нардепа Деркача у фінансових злочинах

image
8 Грудня 2022, 11:34
Поділитися:

8 грудня 2022 г. 11:23

Федеральний суд Східного округу Нью-Йорка в Брукліні оприлюднив обвинувальний акт щодо народного депутата Андрія Деркача (на фото), якого звинувачують у низці фінансових махінацій. Деркача звинувачують у шахрайстві, відмиванні грошей, а також в утриманні нерухомості всупереч санкціям США.

Про це KВстало відомо з матеріалу видання “Європейська правда” з посиланням на сайт Міністерства юстиції США.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Звинувачення, перелічені в сімох пунктах, стосуються змови з метою банківського шахрайства та відмивання грошей, а також відмивання грошей у зв’язку з купівлею та утриманням нерухомості всупереч санкціям США”, – повідомляють в Мінюсті США.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В обвинувальному висновку стверджується, що починаючи з 2013 року, Деркач із спільником розробив схему придбання та утримання двох елітних кондомініумів у районі Беверлі-Гіллз, приховуючи свою участь у транзакціях від американських фінансових установ.

“Деркач скористався послугами корпоративного номінального власника, багаторівневою структурою підставних компаній у Каліфорнії, а також численними банківськими та брокерськими рахунками в США. Через них він переказав номінальному власнику кондомініумів приблизно 3,92 мільйона доларів США із закордонних рахунків у Латвії та Швейцарії, що належали компаніям, зареєстрованим на Британських Віргінських островах”, – додають в Мінюсті.

Повідомляється, що потім ці гроші були використані для виплати 3,2 мільйона доларів США готівкою на ім’я юридичної особи, створеної номінальним власником, а решта – покладена на брокерський рахунок, відкритий на користь Деркача, і використані для оплати витрат кондомініуму, зокрема податків і комунальні послуги.

“Паралельно з розслідуванням дій Деркача було розпочато процедуру цивільної конфіскації з метою арешту кондомініумів та залишків коштів на брокерських та банківських рахунках у США, які він контролює. У разі визнання провини депутату загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 30 років”, – зазначили в Мінюсті США.

Нагадаємо, в січні 2021 року народні депутати Андрій Деркач та Олександр Дубінський, екснардеп Олександр Онищенко, а також колишній співробітник Генеральної прокуратури Костянтин Кулик були внесені в санкційні списки США.

В серпні 2021 року РНБО прийняло рішення про введення персональних санкцій стосовно Анатолія та Ольги Шарій, Ігоря Гужви та Андрія Деркача.

Читайте: СНБО ввел санкции по отношению к Анатолию и Ольге Шарий, Игорю Гужве и нардепу Андрею Деркачу

У вересні ц.р. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оголосили в розшук нардепа Андрія Деркача, якого вважають завербованим російською розвідкою. Також Деркачу повідомило про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні.

Читайте: НАБУ та САП розшукують екснардепа Андрія Деркача

Фото: Українська правда

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона