Суд достроково звільнив відчима, який підозрювався у згвалтуванні і вбивстві дворічного пасинка у Коцюбинському, він був засуджений до 10 років

image
14 Січня 2020, 12:03
Поділитися:

Дата публикации: 14 января 2020.

“Побив, згвалтував і поклав спати. На Київщині педофіл замучив дворічного хлопчика. Страшна трагедія сталася в селищі Коцюбинське.”, – так писали про подію у 2016 році.

Мертвого дворічного малюка у ліжечку знайшла його мати. Поліцейські дійшли до висновку, що перед смертю з бідолашного хлопчика познущався його вітчим – колишній поліцейський, що не пройшов переатестацію.

Олександр Балакірєв під час судового процесу

Трагічна подія сталася у травні 2016 року у селищі Коцюбинське Київської області. Під час обшуку в квартирі злочинця правоохоронці виявили гранату і амфетамін. Бородянський районний суд Київської області 18 лютого 2019 року засудив вбивцю до 10 років позбавлення волі і виплати 500 тисяч гривень морального збитку.

Як стало відомо Містоінформ із допису адвоката Ксенії Проконової, суддя Шевченківського районного суду Києва Олена Мєлєшак прийняла рішення умовно-достроково звільнити чоловіка, засудженого за вбивство дворічної дитини в Коцюбинському Київської області. Таким чином, Олександр Балакірєв, який убив дитину, вийде на свободу більше ніж на 3 роки раніше терміну.

Ухвала суду по достроковому звільненню

“Адвокат Гриньковский подал ходатайство об освобождении по УДО, Балакирев не отсидел ни дня в тюрьме. Его почему-то задержали в СИЗО, представитель которого, Синотова Г.О., как и прокурор Киева Рослик А.А. не возражали против его освобождения – он, оказывается, стал на путь исправления. Впервые вижу такое единодушие”, – написала адвокат Ксенія Проконова.

У 2016 році НТН зазначало, що найбільший страх рідних загиблого хлопчика – це те, що винний уникне відповідальності. Адже Олександр Балакірєв, за їх словами, має заможних родичів. І навіть колись працював в управлінні МВС. Щоправда, був неатестованим співробітником.

Джерело: МИСТОИНФОРМ