Суд арештував земельну ділянку Зіневича

image
16 Липня 2019, 22:07
Поділитися:

Земельну ділянку скандальновідомого забудовника Олексія Зіневича у Лісовій Бучі, яку йому незаконно передав Анатолій Федорук у 2015 році – арештовано. 
Читайте також: Розбита дорога 10-ї лінії: ірпінці просять заборонити проїзд вантажівок
Таке рішення ухвалив Ірпінський міський суд за позовом Прокуратури Київської області у справі, де відповідачем виступає Зіневич.

Йдеться про ділянку розміром 0,4 га із кадастровим номером 3210800000:01:087:0058 у Лісовій Бучі за адресою вул. Грибоєдова, 2У, 2Т, вул. Ганни Барвінок, 11, 13. Юридично вона належить рідній сестрі Зіневича – Наталії. Фактично – знаходиться за 4-метровим парканом, яким незаконно огородив Олексій Зіневич понад 1,6 га землі Лісової Бучі та навіть міську вулиці. Ділянка об’єднана в одну із чотирьох, які у 2015 році були виділені Бучанською міською радою на підставних осіб. Ті, у свою чергу згодом подарували її сестрі Зіневича. Юристи називають це класичною схемою земельного дерибану.
«На підставі договорів дарування № 1594, 1593, 1595, 1592 від 12.07.2018 року спірні земельні ділянки площею по 1 га кожна з цільовим призначенням – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд відчужені на користь Зіневич Наталії Олексіївни», – йдеться в ухвалі суду.
Усі підставні особи, які наприкінці 2015 року отримали у Бучі ділянки по 0,1 га були співробітниками компанії-провайдера «Бест». Тобто підлеглими Олексія Зіневича. За символічну винагороду він попросив їх написати заяви на бучанську землю, а згодом заяви на дарування.
«Олексій Зіневич викликав мене до себе та розповів, що домовився з бучанською мерією про виділення йому декілька земельних ділянок. Він попросив одну земельну ділянку переписати на моє ім’я та пообіцяв компенсацію в 10 тисяч гривень. Я не міг відмовити йому, бо боявся, що можу втратити роботу. Крім мене Зіневич домовився про такі дії ще з Тетяною Остапчук, Артемом Корольковим і Андрієм. Після цього Зіневич сказав мені переписати дану ділянку на його сестру. Я це зробив», – розповів журналістам один із підлеглих Зіневича, на якого виділяли землю Артем Бабенко.

Ділянка 0,4 га – лише менша частина землі, яку незаконно отримав у Лісовій Бучі Олексій Зіневич від мера Анатолія Федорука. Сьогодні фактично вже 1 га землі із лісовими насадженнями протиправно потрапили у руки скандальновідомого забудовника. На них він вже звів свої маєтки. 
Три ділянки по 0,1 га свого часу були виділені Бучанською міськрадою напряму Зіневичу та його родичам, а у липні 2018-го знову «пощастило» наближеним до Зіневича особам – бухгалтеру компанії «Бест» Наталії Поліщук, коханці Зіневича по бізнесу – НаталіїЛисаченко та її сестрі Анастасії. При цьому три останні ще до рішення Ради були фактично самозахоплені Зіневичем та огороджені.
Бучанці припускають, що саме землею Анатолій Федорук розраховується із Зіневичем, якого в регіоні називають «Льоша Зіна», за позитивні відеосюжети, які виходять на каналі «Погляд». Варто зазначити, вартість землі у Лісовій Бучі складає в середньому 15 тисяч доларів за 1 сотку. Таким чином, Бучанській громаді завдано збитків на суму щонайменше 42 мільйони гривень.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня