Суд арештував організатора заволодіння 62 млн гривень коштів – ексголову Держспецзв’язку Юрія Щиголя (відео)

image
22 Листопада 2023, 18:25
Поділитися:

22 листопада 2023 г. 18:18

Сьогодні, 22 листопада, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід особі, яку слідство вважає організатором схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) засобів інформатизації для створення системи захищених реєстрів даних. Правоохоронці не називають імені заарештованого. За даними ЗМІ йдеться про ексголовуДержспецзв’язкуЮрія Щиголя.

Про це KВ стало відомо зповідомленняСАП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення”,- йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як писала KВ, 20 листопада за процесуального керівництва прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн гривень голові Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку), його заступнику та іншим службовим особам. Паралельно Кабінет міністрів України (КМУ) звільнив очільника Держспецзв’язку та його заступника із займаних ними посад. Майже одночасно з виходом релізу САПстало відомо, що КМУ прийняв такі кадрові рішення про звільнення:Щиголя Юрія Федоровича з посади Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Жору Віктора Володимировича з посади заступника Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Читайте:САП та НАБУ повідомили про підозру щойно звільненим керівникам Держспецзв’язку

Нагадаємо, ЮрійЩиголь бувпризначенийна посадуГолови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Українив липні 2020 року.

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона