Суд арештував майно родини одеського ексвоєнкома Борисова, – ДБР

image
27 Липня 2023, 18:44
Поділитися:

27 липня 2023 г. 18:03

За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки ексначальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Євгена Борисова та членів його сім’ї. Проти ексвоєнкома було порушено кримінальне провадження за фактами незаконного збагачення.

Про це KВдізналася із повідомлення пресслужби ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Проти Борисова порушено кримінальне провадження за декількома статтями за фактами незаконного збагачення. ДБР затримало колишнього воєнкома, суд помістив його під варту”, – зазначили у Державному бюро розслідувань.

У пресслужбі зауважили, що серед арештованого майна автомобілі, земельні ділянки на Одещині та житло в Одесі та області, а саме:

Земельні ділянки загальною площею понад 2 га в Одеській області,

Два будинки в Одесі загальною площею понад 420 кв м,

Домоволодіння в Одесі площею 78,5 га,

Дві квартири та 1/3 квартири в Одесі,

Автомобіль Toyota Land Cruiser, 2023 року випуску,

Автомобіль Mercedes-Benz G 63 AMG, 2022 року випуску,

Автомобіль Mercedes-Benz EQV, 2022 року випуску,

Автомобіль Mercedes-Benz GLE 400, 2021 року,

Автомобіль Porsche Macan GTS, 2016 року випуску,

Автомобіль Audi A6, 1999 року випуску та інше.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У ДБР також розповіли, що, намагаючись упередити подальші правові дії слідства, родичі Борисова намагалися вивезти частину майна за кордон.

“Так, при спробі перетину кордону у пункті пропуску “Паланка – Маяки – Удобне” був зупинений автомобіль Porsche Macan GTS 2016 року випуску”, – додали у пресслужбі.

Як встановили працівники ДБР, авто зареєстровано на невістку Борисова і проходить речовим доказом по справі щодо ексвоєнкома.

“Наразі у слідства є підстави вважати, що автомобіль був придбаний протиправним шляхом. Автомобіль вилучений. Задум не вдався”, – прокоментували у Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, у понеділок, 24 липня, працівники ДБР затримали в Києві колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова. В суботу, 22 липня, ДБР повідомили Борисову про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби, але після цього воєнком зник.

Раніше KВповідомила, що за матеріалами Служби безпеки України арештовано нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору. Зокрема серед арештованого майна елітний готельний комплекс у центрі Києва.

Читайте: Суд заарештував чергові активи олігарха Новинського на понад 10,5 млрд гривень

Фото: ДБР

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона