Сучасний стадіон у Синяку

image
26 Квітня 2019, 16:03
Поділитися:

Опубліковано: 26 квітня 2019

У селі Синяку Вишгородського району відкрили спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям.
Урочиста церемонія відбулася на території Синяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів за участі учнів та вчителів, народного депутата України Ярослава Москаленка, голови Вишгородської РДА Вячеслава Савенка, голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка, заступника голови ради Марини Ганіцької, начальника управління фізичної культури і спорту КОДА Сергія Тимофєєва.
Будівництво цього об’єкту розпочалося у 2018 році і відбулося за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів у межах програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України». Це вже четвертий стадіон такого типу в нашому районі. Планується відкриття ще трьох.
Варто зазначити, що розвиток спортивної інфраструктури Вишгородщини, створення якомога більше можливостей для спортивного дозвілля дітей відбувається завдяки децентралізації, сплаченим податкам та консолідації зусиль усіх рівнів влади.

Ярослав МОСКАЛЕНКО:
— Рівень розвитку суспільства визначається ставленням до пенсіонерів, дітей та тварин. Сьогодні скажу про дітей, сільських дітей. Я сам ріс у селі, працюю в окрузі, тому добре знаю різницю у можливостях дітей із села та міста. Мабуть, саме через це завжди намагався організувати проекти, які так чи інакше стосувалися б дозвілля дітей у селах. Чи то пісенний конкурс «Яскраві діти України», який за два сезони охопив понад 20 тисяч дітей України, переважно із сіл, чи будь-які ініціативи, пов’язані із розвитком спорту — відкриття майданчиків, спортивних полів, підтримка секцій та гуртків.
Сподіваюся, на цьому стадіоні у юних спортсменів будуть тільки перемоги. Принаймні, у селі з’явилося місце, де можна тренуватися і спортивно удосконалюватися, а значить — рости здоровим, успішним та впевненим у собі.
Влас. інф.

Джерело: Газета Вишгород