Сучасне виховання: п’ятикласники броварської СШ №7 зустрілися з «айронменом» | Трибуна

image
29 Листопада 2019, 22:14
Поділитися:

Напередодні Дня людей з інвалідністю паралімпійський чемпіон Олег Іваненко зустрівся  з учнями 5-го класу СШ № 7. Поговорили про життя людей з інвалідністю, мрії, спортивні досягнення, ставлення до здоров’я, навчання та друзів. З’ясувалось, що діти уважно слідкують за рекордами гостя та самі мріють бути рекордсменами.

«Провести зустріч із Олегом Іваненком запропонували батьки, –  розповідає класний керівник 5-Ж класу СШ № 7 Володимир Онищенко. – У рамках предмету «Охорона здоров’я» є така тема: «Милосердя», і діти мені нагадали, що їм обіцяли зустріч із «айронменом». І сьогодні відбувається зустріч із людиною, яка мала би потребувати милосердя, але сама є милосердною та допомагає іншим».

Олег Іваненко

Позаяк діти знають відомого земляка саме як зірку спорту, то зустріч почалася з того, що Олег Іваненко коротко розповів про свою участь у змаганнях з тріатлону «Ironman», які тривали 36 годин та зафіксовані як рекорд для людей із вадами здоров’я.

Гість показав дітям короткі телесюжети, в яких розповідалося саме про ті змагання з тріатлону, а також про заплив на Ла-Манші влітку цього року. З’ясувалося, що діти уважно слідкували за досягненнями свого земляка, а один із учнів – Святослав Шейнін – раніше навіть готував презентацію із змагань «Ironman».

Олег Іваненко пояснив дітям, що правильно казати не «інвалід», а «людина з інвалідністю», і що інвалідність не заважає бути активним громадянином, спортсменом і навіть цікаво проводити час. Зокрема, розповів, що має спеціальний гіроскутер, яким може управляти як звичайним.

Діти розповіли гостеві про свої мрії:

грати у футбол та стати чемпіоном
стрибнути з парашутом
стати чемпіоном із боксу
заробити мільярд доларів
мати великий будинок

Олег Іваненко

Охочі розповісти про свої мрії

І відповідаючи на запитання Олега Валерійовича самі дійшли висновку: щоб досягти цього, треба бути наполегливим, йти до мети і не зважати на перешкоди.

«Найлегша мрія – заробити мільярд,  здивував слухачів Олег Іваненко. – А найважча – стати особистістю, досягти вершин у вдосконаленні. Гроші – лише засіб досягнення мрії. А щоб ви не робили – робіть це найкраще та намагайтеся бути гарним прикладом для інших».

Далі був час запитань і відповідей.

На запитання Єви Петрук, чому гість у дитинстві обрав саме плавання, а не інший вид спорту, Олег Іваненко розповів, що насправді хотів займатися футболом, але саме у той час у Броварах не було належної секції з футболу, проте були гарні басейни. Тому батьки вирішили, що плавання – це теж чудово, і басейн надовго став місцем тренувань. Також діти  запитували, в якому віці Олег почав займатися плаванням (відповідь – у 9 років), як він ішов до рекордів, коли був дитиною, і таке інше.

«Навчання – ваше все,  підсумував зустріч Олег Іваненко. –  Бо без навчання ваші мрії не збудуться. Ми живемо у такий час, що наука розвивається стрімко, і цілком реально, що кожен із вас довго житиме в світі, що постійно змінюється. Тому вам потрібно обирати професію з огляду на те, як технології змінюють світ. Але не припиняйте мріяти, йдіть до своєї мрії,  не зраджуйте її. Будьте справжніми друзями один одному, підтримуйте друзів. Пам’ятайте, що окрім того, що ви маєте відбутися, ви ще маєте бути щасливими».

Також він дав настанови не лякатися будь-яких ситуацій в житті, але берегти своє здоров’я, мати здорові звички та бути обережними в розвагах.

Зустріч завершилась «автограф-сесією» та «селфі із зіркою спорту».

Олег Іваненко

Олег Іваненко

Читайте також:

Олег Іваненко переплив Босфор зусиллями лише однієї руки 
Рекорд Олега Іваненка: «Все йде за планом! А моє рідне місто додало мені сил…» 
«Після Ла-Маншу наступним буде космос. Якщо допоможе Ілон Маск», Олег Іваненко 

Ангеліна Козлова 

Фото авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари