сучасне обладнання та покращені умови для хворих

image
19 Липня 2023, 12:33
Поділитися:

13 липня у Кагарлицькій багатопрофільній лікарні демонстрували ремонт та оснащення блоку операційних хірургічного та пологового відділень. Також сюди придбали операційний стіл, світлодіодну операційну лампу, гістероскоп, лапароскопічну стійку та іншу необхідну апаратуру й обладнання.

Масштабний ремонт операційних

Заступник Кагарлицького міського голови Валентина Циганок, яка прийшла оглянути того дня одне з відділень лікарні, зазначила, що головним для міської влади у плані медицини є підвищення якості медичних послуг.
«Звичайно, треба, щоб люди тягнулися до Кагарлицької лікарні й послуги, не дивлячись на умови війни, отримували якісні. Тому для цього ми й створюємо усі необхідні умови, – констатувала Валентина Віталіївна.
«Завдяки усілякій підтримці міської влади, зроблено капітальний ремонт в операційній хірургічного відділення», – розповідає директор Кагарлицької багатопрофільної лікарні Вікторія Костенко.
Керівниця медзакладу зазначила, що це масштабний ремонт. Загалом операційна має сучасне оснащення. Медперсонал готовий працювати та надавати якісні послуги.
«Колектив маємо сильний, цілеспрямований, висококваліфікований. Всі, як кажуть, на своєму місці й виконують роботу «максимум». Дякуємо міській владі, яка вірить у нас. Налаштовані працювати так, щоб ніхто не був розчарований і щоб надати максимум послуг нашому населенню», – ділиться Вікторія Костенко.

Таку операційну мають не всі клініки в Києві та за кордоном

Огляд розпочали з операційної. Адже тут було що продемонструвати присутнім.
«Не кожна клініка зараз у Києві й навіть за кордоном (я там працював кілька років) має ось таку операційну із таким оснащенням, яке на сьогодні у нас є», – пояснює завідувач хірургічного відділення Анатолій Виговський.
Досвідчений хірург додає, що чим більше якісного оснащення має лікар, тим більш якісна медична допомога.
«Я б цю подію назвав проривом у нашій хірургії. Ми не очікували того, що зробить для нас міська влада. Щиро дякуємо, що відгукнулися на наше прохання, – резюмує завідувач відділення.

Гістероскопія для ранньої діагностики онкозахворювань

Наталія Терещенко, завідуюча акушер-гінекологічним відділенням, продемонструвала присутнім як працює гістероскоп.
«На ньому роблять лікувально-діагностичну процедуру гістероскопію. При її проведенні ми можемо бачити що робиться в матці. Якщо є якісь пухлини, передпухлинний процес, можна краще їх діагностувати», – розповіла директорка Кагарлицької БПЛ Вікторія Костенко.
Вона пояснила, що за допомогою гістероскопії береться аналіз і можна буде видаляти поліпи ендометрію. Це спрямовано на ранню діагностику онкозахворювань.
Жінки після 50 років будуть обслуговуватися безкоштовно по підключенню пакету з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій. Дана процедура буде проводитися під знеболенням, після чого своє пробудження пацієнт буде проводити в палаті підвищеної комфортності.

Запрацює дитяче відділення у боксованій системі

«На даний час розробляється практико-кошторисна документація для капітального ремонту правого крила хірургії. Будемо шукати фінансування і надіятися на те, що невдовзі проведений ремонт буде і в іншому крилі для комфортного перебування хворих та їх найшвидшого одужання», – розповів заступник директора з технічних питань Максим Тимченко.
За допомогою міської ради в Кагарлицькій БПЛ і надалі продовжуватимуть ремонт операційного блоку – при потребі мінятимуть вікна на енергозберігаючі й робитимуть все для поліпшення стану приміщення.
В інфекційному відділенні планують замінити всі вікна на енергозберігаючі. Поетапно вже роблять це пів року за допомогою міської ради.
«В інфекційному відділенні на 2 поверсі плануємо зробити дитяче відділення. Там зараз міняють вікна, буде встановлено бойлери й кожна дитина з мамою буде індивідуально знаходитися в боксованій системі в комфортних умовах. Ми зробимо все для цього, бо це вкрай необхідно для нашої громади», – додала Вікторія Костенко.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна