Субсидії для ВПО: як переселенцям в Києві отримати грошову допомогу

image
18 Серпня 2023, 13:51
Поділитися:

Вимушені переселенці в Україні, зокрема і в Києві, мають право на оформлення субсидій навіть без договору оренди. Єдине, що потрібно надати – довідку про проживання у територіальній громаді у статусі ВПО.

Про це розповіли детально в Міністерстві соціальної політики.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Які документи потрібно надати для оформлення субсидій:

Заяву. Зразок заповнення тут.Декларація про дохід.Паспорт.Довідка про статус ВПО.Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).

Якщо ви хочете оформити пільги онлайн:

вебпортал ПФУ;мобільний додаток ПФУ;портал «Дія».

Для оформлення субсидій офлайн:

ЦНАП;уповноважена особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;сервісний центр Пенсійного фонду України.

Зазначимо, що середній розмір субсидій в Україні 350 – 400 гривень.

Крім того, держава запровадила спеціальну грошову допомогу для підтримки ВПО її можуть оформити усі переселенці:

2 000 гривень – громадяни старше 18 років;3 000 гривень – діти молодше 18 років, особи з інвалідністю.

Для оформлення цієї допомоги, вам потрібно звернутися у ЦНАП і надати документацію, що засвідчує вашу приналежність до особливо небезпечних територій – прифронтових або окупованих місць.

Також ми писали, що внутрішні переселенці отримали ордери та ключі від нових квартир для тимчасового проживання у Києві. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається безкоштовно.

Крім того, розповідали про те, що внаслідок збройної агресії росії мільйони людей стали біженцями. Від початку повномасштабного російського вторгнення в Києві зареєструвалися майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб, із них понад 45 тисяч – діти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua