Створення стоматологічного центру в Борисполі

image
13 Вересня 2019, 13:02
Поділитися:

На сесійному засіданні Бориспільської міської ради 27 серпня прийняте рішення про створення комунального некомерційного підприємства «Бориспільський стоматологічний центр» Бориспільської міської ради та затверджено його статут. Нині готуються документи для держреєстрації підприємства, а в приміщенні стоматполіклініки — ремонт.

Історія питання. Стоматологічна поліклініка — підрозділ Бориспільської районної (тепер уже міськрайонної) лікарні, який фінансується через цей заклад. Приміщення стоматполіклініки на вулиці Київський Шлях, 24 є комунальною власністю міської громади та донедавна займало перший поверх п’ятиповерхівки, площа якого складала 1033 кв. м (598 кв. м основних приміщень і 435 — підсобних). Коли створювалося комунальне некомерційне підприємство «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», стоматологію потіснили і частину приміщення виділили під амбулаторію загальної практики — сімейної медицини №2 площею 310 кв. м. Амбулаторія після капремонту контрастувала із закладом-сусідом. За ремонт стоматології офіційний Бориспіль узявся в цьому році. На сесії 27 серпня виділено чергові 190 тис. грн. Роботи виконує Бориспільське управляюче мунiципальне комунальне пiдприємство-1 (колишній ЖЕК-1). 

Реалії та перспективи. У лівому крилі приміщення розташовані лікувальна стоматологія та ортодонтичне відділення з окремим входом (крайня частина лівого крила).

«Кошти для ремонту стоматологічної поліклініки на сесії 27 серпня виділялися втретє, — розповів Микола Корнійчук, перший заступник міського голови. — Наразі відремонтована вхідна група, вісім кабінетів і коридор, добудована реєстратура. Завершуються роботи у гардеробній.

Для оновлення ортодонтичного відділення потрібно виготовляти проектно-кошторисну документацію, проходити експертизу і тендер. У приміщеннях слід встановити нову вентиляційну систему, замінити інженерні мережі, електричні в тому числі (приміщення було здане в експлуатацію у 1988 році). Уже виділили 80 тис. грн на проектно-кошторисну документацію. Місто шукає проектантів».

Микола Корнійчук зазначив, що із 2020 року стоматполіклініка буде комунальним закладом і фінансуватиметься, у тому числі, з міського бюджету. У центрі залишаться платні послуги, які заклад надає сьогодні.

Також керівник підкреслив, що нині багато функцій держави передано місцевому самоврядуванню, у тому числі медицину та освіту. Уже порушується питання про підвищення заробітної плати медикам і вчителям за рахунок місцевих бюджетів.

За офіційними даними, отриманими на запит до виконавчого комітету Бориспільської міської ради, у лікувальному стоматологічному відділенні міста і району працює 86 осіб. Із них 23 сільських і 63 міських стоматологи. Окрім того, 21 особа працює в відділенні ортодонтії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама