Студенти Української академії лідерства радять, як розвиватися під час карантину

image
27 Травня 2020, 16:12
Поділитися:

Українська академія лідерства (УАЛ) – унікальна програма особистісного та суспільного розвитку для випускників шкіл. Мета організації – розвивати молодь для розвитку України. У Києві знаходиться один із 7 осередків УАЛ і вже за місяць він випустить 35 цьогорічних студентів, що від вересня до червня проходили інтенсивну програму підготовки майбутніх лідерів.

УАЛ – це можливість пізнати себе і світ, прокачати самодисципліну та soft skills, спробувати волонтерство та реалізувати власний проект, стати кращою версією себе за допомогою наставників та викладачів. Зараз уже відкрито набір на наступний навчальний рік: http://join.ual.ua.

Навчання протягом 10-місяців є стаціонарним, тобто студенти проживають і харчуються на території кампусу, де мають програму з понеділка по суботу включно від 7 ранку до 10 вечора. Як же УАЛівці продовжили навчання та  розвиток на карантині, коли роз’їхалися по домівках?

Як змінилася програма?

Під час карантину програму перевели в дистанційний режим. Використовують для цього платформу Zoom.

 

Студенти так само починають день о 7:00 із ранкової руханки: хтось виходить на пробіжку, хтось займається йогою чи фітнесом. Студенти також періодично проводять онлайн руханки в Instagram для всіх бажаючих. Далі за графіком чек-ін о 9:00 – час спільного зідзвону, аби налаштуватися на день, оглянути українські та міжнародні новини, пройтись по графіку дня, обговорити цікаву статтю або відео TEDx.

Потім студенти мають лекції та зустрічі з рольовими моделями у сферах підприємництва чи державотворення, проходять онлайн-курси, займаються волонтерством онлайн.

Не забувають також про спорт і обговорення книг, а щовечора мають рефлексію – аналіз прожитого дня.

Даша Близнюк, студентка київського осередку УАЛ з Івано-Франківська:

– Чекала швидкого закінчення весняних канікул – не сталося… Чекала експедиції в ЄС – не судилося… Але сталося дещо інше. Нові звершення, перемоги, переосмислення того, що маєш і того, що дійсно має значення.

На карантині я пробігла свої перші 10 км, які стали для мене перемогою, написала більше 10 рецензій до книг, прочитала свою першу філософську книгу французькою, намалювала картину, написала першу статтю у Вікіпедії, і ще купа всього, чого я ніколи не робила раніше. Зараз розумію, наскільки цінне було спілкування і розмови до пізньої ночі в осередку. 

УАЛ Київ проходить випробування на міцність та командність. Як на мене, успішно. Ми доведемо свою антикрихкість 🙂

На карантині студенти стали більше спілкуватися з батьками.

Ірина Бек, мама студента київського осередку УАЛ – 18-річного Тараса зі Львова:

– Які зміни бачу в синові? Почав більше говорити на світоглядні суспільно-політичні теми – про країну, мову. Став задавати більше питань, цікавитись традиціями, корінням. Почав більше читати та аналізувати: подивиться фільм і аналізує, чому герой так вчинив. Частіше питається про те, що варто по дому зробити. Якщо вже щось починає, то доведе до кінця. Структурує свій час, визначає пріоритети, став більш організованим. Захопився вебдизайном.

Волонтерство

Волонтерство – невід’ємна частина розвитку особистості в УАЛ. Здавалося б, що на карантині неможливо волонтерити через обмеження пересування, але команда Академії знайшла вихід – почала допомагати іншим онлайн. За період карантину студенти київського осередку написали 17 статей на Вікіпедію про видатних українок, описали 40 маловідомих туристичних місць України для порталу FindWay, упорядкували 54 свідчення очевидців Голодомору для  Національного музею Голодомору і 26 рецензій на книги для «Книгарні Є». 

А також створювали українські субтитри для TED відео, допомагали проекту Ukrainer, БУР, Освіторії, «Засновники», ГО «Міжнародний центр протидії російській пропаганді», ГО «Канцелярська сотня» тощо.

Студенти також долучають до волонтерства молодь з усієї країни

Добродвіж онлайн марафон добрих справ від студентів київського осередку, що тривав із 6 по 24 квітня. Організатори пропонували список із 35 способів допомагати іншим та волонтерити.

До прикладу: закупити продукти для літніх людей у своєму під’їзді, стати донором крові або ж подарувати листівку онкохворій дитині. Учасників заохочували не тільки виконати добрі справи, а й обов’язково розповідати про це у своїх соцмережах, аби поширювати ідею добра та волонтерства на карантині і долучати більше людей.

Добро має звучати голосно!

– ДоброДвіж створив спільноту двох сотень доброчинців з різних частин країни, які разом виконали 1 277 добрих справ, поширюючи культуру волонтерства, небайдужості та добросусідства. Ми переконали молодь, що допомагати можна навіть в домашніх капцях під час карантину. Карантин – це не вирок, а навпаки стимул робити ще більше хороших справ!  розповідає керівниця Київського осередку Української академії лідерства Катерина Ганус.

Спортивний Кубок онлайн? Чому б і ні!

УАЛівці провели навіть спортивні змагання «Кубок УАЛ» онлайн! Команди сімох осередків змагалися у таких дисциплінах: набивання м’яча, відтискання, прес, шахи, дебати, танцювальне відео, велоперегони та вікторина про фізичний розвиток. Усе відбувалося у Zoom.

На відкритті Кубку УАЛ виступали з вітальним словом чемпіонка світу з карате Уляна Пчолкіна та професійний тенісист Сергій Старховський. Київські студенти УАЛ стали переможцями змагань в категорії «Прес».

Катерина Біліченко, студентка УАЛ Київ з Краматорська:

– Брала участь у 5 змаганнях на Кубку УАЛ, собою задоволена, зробила прес найбільше з усіх людей усіх осередків – 97 разів за 2 хвилини. УАЛ допоміг мені напрацювати систематичність у фізичному розвитку, дав усвідомлення важливості спорту як складової особистості, допоміг прийняти конкуренцію.

У червні, за сприяння Департаменту суспільних комунікацій КМДА, студенти планують реалізувати проект «Провтик» – десятиденний курс для підлітків про важливість помилок для розвитку особистості.

Більше інформації про проект тут: https://www.instagram.com/provtyk/?hl=uk.

Слідкувати за діяльністю студентів УАЛ можна тут: https://www.facebook.com/ulakyiv.

https://www.instagram.com/ual.kyiv/?hl=uk.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ