Студенти технікуми відвідали залізничне підприємство

image
7 Лютого 2019, 14:58
Поділитися:

06 лютого 2019 року Фастівською міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості організовано та проведено професіографічну екскурсію на філію «Рефрижераторна вагонна компанія» ПАТ «Українська залізниця» для студентів першого курсу ПВНЗ Товариства сприяння обороні України «Фастівський автомобільно-дорожній технікум».
Мета заходу –  допомога у проходженні періоду професійної адаптації, можливість оцінити перспективи проходження виробничої практики на підприємстві, працевлаштування після закінчення навчального закладу, професійна орієнтація, сприяння формуванню позитивного іміджу служби зайнятості, інформування молоді та населення про стан ринку праці.

Провідний фахівець з профорієнтації Фастівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості Наталія Весела проінформувала про локальний та регіональний ринок праці, ознайомила молодь із сучасним ринком праці та його вимогами до працівників, видами професійної діяльності та спеціальностями, які користуються попитом на місцевому та регіональному ринку праці.

Розпочала захід начальник відділу кадрів Наталія Гапон, яка презентувала підприємство, його діяльність і ознайомила з програмою екскурсії.

Провідний інженер з підготовки кадрів Людмила Богданова запросила учасників до музею підприємства, ознайомила з історією та його діяльністю, розповіла про багатофункціональну діяльністю філії «РВК» ПАТ «Укрзалізниця»: надання послуг з перевезення вантажів, що швидко псуються, в рефрижераторному рухомому складі, з підтриманням температурного режиму перевезення незалежно від кліматичних умов (морожених з охолодженням в літній період і інших продовольчих вантажів з обігрівом в зимовий період); з перевезення широкої номенклатури вантажів в критих вагонах, з надання комплексу транспортно-експедиційних послуг, з ремонту рухомого складу; відновлення запасних частин до рухомого складу та інше.

Помічник начальника філії «Рефрижераторна вагонна компанія» ПАТ «Українська залізниця» з питань охорони праці Василь Гладчук детально ознайомив учнів з роботою експериментального цеху, відділення по ремонту критих вагонів. Вони також оглянули устаткування та обладнання, поспілкувалися з досвідченими фахівцями, спеціалістами.

Студенти опановують спеціальність «автомобільний транспорт», тому особливо цікаво було ознайомитися з роботою цеху експлуатації машин і механізмів, побачити умови праці, автомобілі, які обслуговують підприємство.

У компанії цінують працівників і вшановують ветеранів, піклуються про їх побут та дозвілля. Для цього облаштовані спеціальні місця для відпочинку (бесідки, алеї), кімнати відпочинку, санітарно-побутові приміщення, їдальня, створені зелені зони та клумби з декоративними рослинами. Діють сучасний спортивний майданчик та алея трудової слави – втілення історії підприємства та вшанування її працівників.

Учасникам заходу надана повна інформація про вимоги до професії, можливості працевлаштування, підвищення кваліфікації, умови праці, соціальний аспект, оплату праці, перспективи кар’єрного зростання, можливість проходження виробничої практики.

 

        

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua