Студенти КПІ створять літак

image
26 Березня 2020, 17:04
Поділитися:

Студенти Київської політехніки працюватимуть над створенням літака: від проєктування до конструювання та обльоту техніки. Планується, що це буде легкомоторний одномісний літак, який пройде сертифікацію та надалі використовуватиметься для льотної практики студентів. Усе це визначено договором про співпрацю, який уклали компанія «Аеропракт» і НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».
 
Про це повідомляють у пресслужбі МОН.
 
Наразі на створення літака та його запуск закладають півтора-два роки.
 
– Компанія надасть допомогу в технології, у виробництві, що буде проводитись на їхньому обладнанні та частково на їхній території. Також допомагатимемо в  матеріалах, у супроводі, в сертифікації, в експлуатації. Студенти будуть проєктувати, розробляти й на території КПІ, – розповів директор Інституту аерокосмічних технологій КПІ Іван Коробко.
 
Завдяки цим ресурсам студенти зможуть на практиці зрозуміти особливості конструювання літаків, розробляти деталі, проводити льотні іспити. Крім того, у такий спосіб вони зможуть дослідити міцність матеріалів, аеродинаміку, технології та конструювання тощо

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ