Студентські квитки замінять новими картками: у столиці почався випуск

image
3 Березня 2020, 18:09
Поділитися:

Студенти столичних вишів отримають нові картки замість студентських квитків.

Для пенсіонерів вже діє картка киянина, а для школярів у тестовому режимі запрацювали електронні учнівські квитки, за якими проїзд здійснюється безоплатно. Тепер прийшов час змінити проїзні для студентів.

– Право пільгового проїзду мають і студенти. За умов дії старої системи оплати проїзду, вони замовляли студентські проїзні квитки, які давали можливість отримати знижку 50% на оплату проїзду. І тепер ми розпочинаємо перехід на сучасну систему, коли картка з чіпом слугуватиме одночасно посвідченням і е-квитком. Власник такої картки зможе купувати поїздки на студентський електронний квиток за пільговою ціною, – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Пластикові картки однією з перших замовила адміністрація Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Інші адміністрації навчальних закладів закликають теж організувати процес замовлення оновлених студентських. Адже вчасне виготовлення карток залежить виключно від навчальних закладів.

– Для того, щоб забезпечити студентів такими квитками, адміністрації вишів мають надати свої технічні вимоги до майбутніх карток. Комунальне підприємство «ГІОЦ», яке займається впровадженням електронного квитка, надіслало усім навчальним закладам листи з проханням замовити студентські квитки, інтегровані з системою е-квитка, – йдеться у повідомленні пресслужби КМДА.

Нагадаємо, як оплатити одноразову поїздку Києвом після зникнення жетонів і талонів.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ