Стріли сотні відтінків: у ботсаду триває виставка гладіолусів

image
10 Серпня 2019, 10:16
Поділитися:

15-та, ювілейна, виставка гладіолусів триває у Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України. Помилуватися красою можна ще й у неділю. 

Свої квіти на ній представляють колекціонери з усієї України. Найбільше селекціонерів із Київщини і Чернігівщини, приїхали гості навіть із Луганщини. 

-Це найбільша виставка гладіолусів в Україні. На ній можна побачити понад 300 різноманітних сортів, – розповів “Вечірньому Києву” завідувач відділу квітниково-декоративних рослин Юрій Буйдін.

Виставка триває лише три дні, бо на відміну від сезону цвітіння бузку, магнолій чи троянд на виставці гладіолусів представлені зрізані квіти.

Кожна «стріла» розміщена в окремій пляшці  з написом, до якого сорту вона належить.

Загалом у колекції  ботсаду 2 види, 364 сорти гладіолусів. Проте у відкритій експозиції – на ділянці “Пори року” – лише кілька сортів. Юрій Буйдін пояснює, що це пов’язано із відвідувачами – цибульки часто крадуть. 

Селектори люблять працювати з цими квітами, бо вони дають неймовірну палітру кольорів. Не менш цікаві й назви сортів. Так у ботсаду є «Чебурашка» чи «Перо павича».

До слова, це літо сприятливе для цвітіння – червень був вологим і теплим і цибульки набралися сили, щоб розквітнути всіма барвами веселки. 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ